Αθλητισμός|25.10.2023 10:31

Champions League: Ματσάρα στο Παρίσι μεταξύ Παρί και Μίλαν - Το πρόγραμμα της ημέρας

Newsroom

Η μεγάλη αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μίλαν στο Παρίσι ξεχωρίζει στο δεύτερο... πιάτο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Πρόκειται για μια κρίσιμη μέρα δεδομένου ότι θα γίνει ένα πρώτο ξεκαθάρισμα για τα μεγάλα φαβορί που θα πάρουν προβάδισμα πρόκρισης. Η αυλαία ανοίγει στις 19.45 με τις αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα με τη Σαχτάρ και της Φέγενορντ με τη Λάτσιο, ενώ ακολουθεί το κυρίως μενού στις 22.00.

Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων έχει η Μπαρτσελόνα και θέλει να… καθαρίσει όσο πιο σύντομα γίνεται την πρωτιά και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στην πρεμιέρα νίκησε εύκολα με 5-0 την Αντβέρπ και κατόπιν με 1-0 την Πόρτο εκτός έδρας. «Αν νομίζουμε ότι η Σαχτάρ θα είναι εύκολη υπόθεση, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χάσουμε το παιχνίδι» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Τσάβι, ο οποίος έχει πολλούς… πονοκεφάλους λόγω απουσιών βασικών παικτών. Τιμωρημένος είναι ο Γκάβι και εκτός λόγω τραυματισμού οι Λεβαντόφσκι, Ραφίνια, Πέδρι, Ντε Γιονγκ, Κουντέ και Σέρτζι Ρομπέρτο. Οι Ουκρανοί ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη με υπηρεσιακό προπονητή τον Ντάριο Σρνα, καθώς ο Πάτρικ Φαν Λέουβεν απολύθηκε παρά τη νίκη με 3-2 επί της Άντβερπ την προηγούμενη αγωνιστική. Μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα είναι αυτό του Μίκολα Ματβιένκο, η συμμετοχή του οποίου είναι αμφίβολη.

Φέγενορντ-Λάτσιο

Μια νίκη και μια ήττα έχει η Φέγενορντ στο ξεκίνημα της φάσης των ομίλων καθώς στην πρεμιέρα επικράτησε με 2-0 εντός έδρας της Σέλτικ, ενώ τη 2η αγωνιστική έχασε με 3-2 στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο. Είναι, μάλιστα, αήττητη στα 15 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη (13-2-0)! Ο Σαντιάγο Χιμένες είναι σε εξαιρετική φόρμα και θα κάνει ντεμπούτο, καθώς ήταν τιμωρημένος για τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Από την άλλη, οι «λατσιάλι» έχουν τέσσερις βαθμούς μετά από δύο αγώνες καταφέρνοντας να… κλέψουν βαθμούς στην εκπνοή τόσο κόντρα στην Ατλέτικο, όσο και στο παιχνίδι με την Σέλτικ. Ιμόμπιλε και Τζακάνι πήραν ανάσες στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Σασουόλο, αλλά λογικά θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα.

Παρί Σεν Ζερμέν-Μίλαν

Είναι η… ματσάρα της βραδιάς αυτή που θα γίνει στο Παρίσι με τους γηπεδούχους να θέλουν να ξεχάσουν την τεσσάρα από τη Νιούκαστλ την προηγούμενη αγωνιστική. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε νίκησαν με 2-0 την Ντόρτμουντ, αλλά χωρίς να κάνουν καλή εμφάνιση, γεγονός που δείχνει ότι εξακολουθεί η ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα. «Είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο και αμφίρροπο όμιλο, κάτι που γνωρίζαμε από την κλήρωση. Τα δύο παιχνίδι με τη Μίλαν είναι ένα σημείο καμπής για εμάς. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε προβάδισμα πρόκρισης, καθώς αυτό το ζευγάρι των αγώνων θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια» σχολίασε ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος δεν έχει στη διάθεσή του τους Κέιλορ Νάβας, Νούνο Μέντες, Κιμπεμπέ και Μάρκο Ασένσιο που είναι τραυματίες.

Νιούκαστλ-Ντόρτμουντ

Στην κορυφή του ομίλου του… θανάτου είναι η αγγλική ομάδα μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα κόντρα στη Μίλαν και την εντυπωσιακή νίκη με 4-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Θέλει να κάνει άλλο ένα βήμα προς την πρόκριση στα νοκ άουτ, είκοσι χρόνια μετά την επιστροφή της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. «Είναι ένα ακόμη μεγάλο τεστ. Έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα και ο αγώνας με την Ντόρτμουντ είναι κομβικός. Δεν θα είναι εύκολος, αλλά θα δώσουμε τα πάντα για να νικήσουμε» ήταν τα λόγια του προπονητή Έντι Χάου. ΟΙ Βεστφαλοί ηττήθηκαν στην πρεμιέρα με 2-0 από την Παρί, πήραν έναν βαθμό, αλλά χωρίς να σκοράρουν, την 2η αγωνιστική με αντίπαλο τη Μίλαν. Η παράδοση δεν είναι με το μέρος τους, καθώς έχουν έξι ήττες στα επτά τελευταία παιχνίδια τους επί αγγλικού εδάφους.

Λειψία-Ερυθρός Αστέρας

Οι Γερμανοί νίκησαν με 3-1 τη Γιουνγκ Μπόις στη Βέρνη για την 1η αγωνιστική και έχασαν με το ίδιο σκορ, αν και έκαναν καλή εμφάνιση, την 2η αγωνιστική από τη Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας. Πολύ σημαντική για την ομάδα του Μάρκο Ρόζε είναι η επιστροφή του Ντάνι Όλμο, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής και στο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στη Ντάρμσταντ. «Θα χρειαστούμε υπομονή και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας» είπε ο Ρόζε. Ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να έχασε με 3-1 από τη Σίτι, αλλά έκανε καλή εμφάνιση, ενώ με τη Γιουνγκ Μπόις αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2. Θέλει να διεκδικήσει, όπως και η Γιουνγκ Μπόις, την τρίτη θέση για να συνεχίσει στην Ευρώπη. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μπουκαρί και Χουάνγκ, αλλά δεν αποκλείεται ο Νοτιοκορεάτης να ξεκινήσει βασικός.

Γιουνγκ Μπόις-Μάντσεστερ Σίτι

Είναι η πρώτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Μετά από δύο αγωνιστικές οι Ελβετοί έχουν έναν βαθμό, αυτόν που πήραν κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (2-2), ενώ την πρώτη αγωνιστική είχαν ηττηθεί στο γήπεδό τους με 3-1 από τη Λειψία. Στόχος τους είναι να πάρουν την τρίτη θέση για να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ. «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, αξιολογούμε τις πιθανότητες που έχουμε» σχολίασε ο προπονητής τους Ράφαελ Βίκι. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι, φυσικά, το φαβορί για την πρωτιά και θέλει να την… καθαρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στόχος του Πεπ Γκουαρδιόλα και των παικτών του είναι να κάνουν απόψε το 3/3 έχοντας ξανά στο αρχικό σχήμα τους Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας και Τζακ Γκρίλις, που ξεκουράστηκαν στη νίκη με 2-1 επί της Μπράιτον για την Πρέμιερ Λιγκ.

Σέλτικ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Δύο ήττες σε δύο παιχνίδια για τους Σκωτσέζους στη φάση των ομίλων και, μάλιστα, σε αυτό με τη Λάτσιο δέχθηκαν γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. «Αν θέλουμε να προχωρήσουμε φέτος σε οποιαδήποτε διοργάνωση θα πρέπει κάτι να πάρουμε απ' αυτό το παιχνίδι» ανέφερε ο Μπρένταν Ρότζερς στη συνέντευξη Τύπου. Από την άλλη, η Ατλέτικο έχει έναν βαθμό από την ισοπαλία με τη Λάτσιο και άλλους τρεις από τη δύσκολη νίκη επί της Φέγενορντ με 3-2. Ο Ντιέγο Σιμεόνε αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα καθώς είναι τραυματίες οι Χιμένες, Ρενίλντο, Ντεπάι, Λεμάρ, ενώ αμφίβολος είναι ο Σάβιτς.

Αντβέρπ-Πόρτο

Όλα έδειχναν ότι η Αντβέρπ θα έφτανε σε μία εύκολη επικράτηση υποδεχόμενη τη Σαχτάρ, ωστόσο ένα καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο μετέτρεψε το υπέρ της 2-0 σε 2-3! Στην πρεμιέρα είχε χάσει με 5-0 από την Μπαρτσελόνα και πια είναι πολύ δύσκολη η διεκδίκηση της τρίτης θέσης. Aπό την άλλη, οι Πορτογάλοι νίκησαν με 3-1 στην πρεμιέρα εκτός έδρας τη Σαχτάρ και ηττήθηκαν στη συνέχεια από την Μπαρτσελόνα στο «Ντραγκάο» με 1-0 έχοντας πάντως πολλά παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις. Στην αποστολή είναι ξανά οι Πέπε, Βέντελ και Εουστάκιο, ενώ παραμένουν εκτός οι Χάιμε, Ζαϊντού και Μαρκάνο.«Η Αντβέρπ είναι μια ανταγωνιστική και απρόβλεπτη ομάδα. Οφείλουμε να είμαστε ταπεινοί. Πρέπει να δείξουμε την ποιότητα της Πόρτο για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα» σχολίασε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Tο πρόγραμμα της ημέρας

  • 19:45 Φέγενορντ - Λάτσιο / COSMOTE SPORT 3 HD
  • 19:45 Μπαρτσελόνα - Σαχτάρ Ντόνετσκ / COSMOTE SPORT 2 HD
  • 22:00 Νιούκαστλ - Ντόρτμουντ / COSMOTE SPORT 7 HD
  • 22:00 Σέλτικ - Ατλέτικο Μαδρίτης / COSMOTE SPORT 5 HD
  • 22:00 Αντβέρπ - Πόρτο / COSMOTE SPORT 9 HD
  • 22:00 Λειψία - Ερυθρός Αστέρας / COSMOTE SPORT 8 HD
  • 22:00 Γιουνγκ Μπόις - Μάντσεστερ Σίτι / COSMOTE SPORT 3 HD
  • 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν - Μίλαν / COSMOTE SPORT 2 HD - MEGA
ειδήσεις τώραΜάντσεστερ ΣίτιChampions LeagueΜίλανΠαρί Σεν ΖερμένΜπαρτσελόνα