Αθλητισμός|26.10.2023 21:45

Ο «Θεός κι ο Διάβολος» του ποδοσφαίρου στο Μέγαρο Μουσικής

Έλβη Μιχαηλίδου

«Δεν έχει σημασία τι έκανε ο Μαραντόνα στη ζωή του. Σημασία έχει τι έκανε στη δική μας ζωή». Με την ατάκα αυτή να αποτελεί κεντρικό πυρήνα των ομιλιών, διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η παρουσίαση των βιβλίων «Ματωμένα Γκολ» και «Ντιέγκο: εμπιστευτικό» του Αργεντινού συγγραφέα Λουσιάνο Βερνίκε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», από την Εκδοτική Belle Epoque.

Το all-star ρόστερ των ομιλητών απάρτιζαν οι Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Τσαούσης, Θοδωρής Μανίκας, Αλέξης Σπυρόπουλος, Γιώτης Παναγιωτάς, Αλέξανδρος Λοθάνο και φυσικά, ο συγγραφέας των δύο βιβλίων. Σε ρόλο, διαιτητή-συντονιστή, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και τηλεοπτικός παρουσιαστής Γιάννης Κορδώνης.

Η έναρξη επεφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη: ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι, βετεράνος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ακαδημιών της Ρίβερ Πλέιτ, έστειλε μέσω βίντεο τούς χαιρετισμούς του στους θεατές. Τόνισε πόσο πολύ του λείπει η Ελλάδα και αποκάλυψε ότι ο ίδιος ήταν συμπαίκτης του Ντιέγκο Μαραντόνα για επτά συναπτά έτη, στα περίφημα τουρνουά Showbol.

Ο Λουσιάνο Βερνίκε, ένας από τους πλέον μεταφρασμένους συγγραφείς της Λατινικής Αμερικής, ανέπτυξε το περιεχόμενο των έργων του, μίλησε για την Ελλάδα και πόσο πρόλαβε να την αγαπήσει, κατά τη σύντομη φιλοξενία του στη χώρα, και αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο εργάζεται.

Το ethnos.gr βρέθηκε στην παρουσίαση και σάς μεταφέρει όλα όσα έγιναν στο παρακάτω βίντεο:

ποδόσφαιροειδήσεις τώραΜέγαρο Μουσικής ΑθηνώνΝτιέγκο Μαραντόνα