Αθλητισμός|28.10.2023 19:40

Ο «βασιλιάς» Μπέλιγχαμ οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα - Δύο γκολ ο Άγγλος και ανατροπή για τη Βασίλισσα!

Newsroom

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ είναι ο νέος... βασιλιάς των clasico! Ο θαυματουργός Άγγλος έγραψε ιστορία και στην παρθενική του παρουσία σε ντέρμπι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα καθώς πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τους Μερένχες σε μια σπουδαία νίκη με ανατροπή.

Ο Μπέλιγχαμ, ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη Ρεάλ στη La Liga, και στην πρώτη του παρουσία με τους Μαδριλένους στο Champions League, βρήκε δίχτυα και στην πρώτη του εμφάνιση σε clasico. Και δεν σκόραρε απλά αλλά σχεδόν μόνος του υπέγραψε τη μεγάλη ανατροπή της Ρεάλ που βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο ημίχρονο απ' την Μπαρτσελόνα αλλά με δύο γκολ στο 68' και το 92' διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Ο Αγγλος σταρ χάλασε τη διαφαινόμενη γιορτή των Καταλανών, που είχαν την υποστήριξη και των Rolling Stones στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Βαρκελώνης «Λουίς Κομπανίς». Ο Μικ Τζάγκερ και η παρέα του βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τους Μπλαουγκράνα. Μάλιστα πριν από τη σέντρα ένα τεράστιο πανό με την περίφημη γλώσσα των Stones έκανε την εμφάνισή του στις εξέδρες. Κι όλα έδειχναν ότι το πάρτυ θα είχε χρώμα κόκκινο και μπλε...

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έμοιαζαν πιο απειλητικοί και πήγαν στα αποδυτήρια με δίκαιο προβάδισμα από το γκολ του Γκιουντογκάν μόλις στο 6ο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ βελτίωσε την εικόνα της και με X factor τον Μπέλιγχαμ έκανε την ολική ανατροπή. Στο 68' ο Άγγλος με ένα καταπληκτικό σουτ ισοφάρισε (1-1) και στο 92' βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε από κοντά για το 1-2 που έφερε τους Μαδριλένους στο  +4 απ' την Μπαρτσελόνα.

Ο Μπέλιγχαμ, ο οποίος έφτασε τα 13 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια, έγινε ο πρώτος παίκτης της Ρεάλ που κάνει ντεμπούτο σε clasico με δύο γκολ στην έδρα της Μπαρτσελόνα μετά το 1947 και τον Πέδρο Αρσουάγα!

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα, σε ηλικία 16 ετών και 107 ημερών, έσπασε ένα ρεκόρ 121 ετών (!), αφού έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία των «Clasico», ξεπερνώντας τον Αλφόνσο Αλμπένιθ της Μπάρτσα, ο οποίος το 1902 έπαιξε σε ντέρμπι όντας 16 ετών και 132 ημερών.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο (76' Γιαμάλ), Μπαλντέ, Αραούχο, Μαρτίνεθ, Γκάβι, Φεράν Τόρες (61' Λεβαντόφσκι), Φέλιξ (77' Ραφίνια), Κρίστενσεν, Γκιντογκάν, Φερμίν (72' Φέρμιν).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κέπα, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Ρίντιγκερ, Μεντί (52' Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Μπέλινγκχαμ, Κρος (63' Μόντριτς), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (63' Χοσέλου), Βινίσιους.

Μπαρτσελόναειδήσεις τώραLa LigaΡεαλ Μαδρίτηςclasico