Αθλητισμός|30.10.2023 23:26

Σοκ και οργή για το φρικτό θάνατο παίχτη χόκεϊ από λεπίδα αντιπάλου: Αλλάζουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας

Newsroom

Αλλαγές στα πρωτοκολλά ασφαλείας έρχονται μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του παίκτη των Nottingham Panthers Άνταμ Τζόνσον κατά τη διάρκεια παιχνιδιού χόκεϊ στο Σέφιλντ. 

Ο 29χρονος κατέληξε μετά από θανάσιμο τραυματισμό που υπέστη στο λαιμό από τα παγοπέδιλα παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Αφού συγκρούστηκε με τον παίκτη των Sheffield Steelers, σωριάστηκε κάτω με το αίμα του να βάφει τον πάγο. Οι τραυματιοφορείς έσπευσαν για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τελικά, την Κυριακή, η ομάδα του επιβεβαίωσε τον θάνατο του, σημειώνοντας πώς «είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του Άνταμ Τζόνσον, ο οποίος απεβίωσε σε φρικτό δυστύχημα στον αγώνα στο Σέφιλντ».

Η Αγγλική Ένωση Χόκεϊ επί πάγου έκανε γνωστό τη Δευτέρα ότι από τις 31 Δεκεμβρίου γίνονται υποχρεωτικά τα προστατευτικά λαιμού για όλους τους παίκτες κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων επί του πάγου. Σε όλους τους συλλόγους δόθηκε «ισχυρή σύσταση» να φορούν τον εξοπλισμό ασφαλείας μέχρι να γίνει υποχρεωτικός.

Από την πλευρά της η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τις «συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα»

«Μας κάλεσαν στις 20.25 το βράδυ του Σαββάτου, 28 Οκτωβρίου, για τον σοβαρό τραυματισμό παίκτη σοβαρά κατά τη διάρκεια του αγώνα Sheffield Steelers – Nottingham Panthers στην Utilita Arena στο Σέφιλντ».

«Αστυνομικοί παρευρέθηκαν στο σημείο μαζί με άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ένας άνδρας, ηλικίας 29 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Δυστυχώς, αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο».

«Οι αξιωματικοί μας παραμένουν στο σημείο, διεξάγοντας έρευνες.  Θα παροτρύναμε το κοινό να αποφύγει τις εικασίες σχετικά με το περιστατικό, ενώ συνεχίζουμε την έρευνα μας», σημείωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

χόκεϊπαίκτηςειδήσεις τώραδυστύχηματραυματισμός