Αθλητισμός|30.10.2023 23:39

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του ΟΦΗ στο Ηράκλειο με εκτελεστή τον Ποντένσε - Στο -1 απ' τον Παναθηναϊκό οι Ερυθρόλευκοι

Newsroom

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από μια δύσκολη έδρα, όπου τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ γνώρισαν την ήττα. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 του ΟΦΗ στο Θ. Βαρδινογιάννης και πλησίασαν ξανά στον πόντο τον Παναθηναϊκό που προπορεύεται στην κούρσα της Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες ήταν ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο Ηράκλειο, από ασίστ των Μασούρα και Γιόβετιτς.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρουσίασε εξαιρετική εικόνα σε όλο το ματς, με πολύ έντονη πίεση και άψογη κυκλοφορία της μπάλας, χάνοντας παράλληλα και αρκετές άλλες σημαντικές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο τελικό σκορ. Οι Κρητικοί από την πλευρά τους δεν είχαν καμία απολύτως απάντηση στο παιχνίδι των Πειραιωτών οι οποίοι κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της μεσαίας γραμμής και παράλληλα ανάγκασαν τους γηπεδούχους να μείνουν απολύτως ακίνδυνοι σχεδόν σε όλο το ματς και χωρίς καν φάση μέχρι το 70'.

Αυτή η νίκη του ήταν η 12η σερί επί του ΟΦΗ και η έκτη στο «Γεντί Κουλέ» -επίδοση ρεκόρ στην ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι επέκτειναν και το εντυπωσιακό αήττητο σερί που «τρέχουν» σε έδρες της Περιφέρειας στους 39 αγώνες, κατά τους οποίους μετρούν 31 νίκες και 8 ισοπαλίες!

Το γρήγορο 0-1 άνοιξε το δρόμο

Ως προς την εικόνα του ματς, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές στο πρώτο -χωρίς φάσεις- δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν ωστόσο να εκμεταλλευθούν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, με το πρώτο γκολ του Ποντένσε στο 10' να απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα. Οι Πειραιώτες έβγαλαν μια υπέροχη αντεπίθεση, ο Καμαρά κατέβασε τη μπάλα και έβγαλε την κάθετη για τον Κίνι που έκανε το γύρισμα για τον Μασούρα, αυτός έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο αμαρκάριστος Πορτογάλος με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1. Μετά το γρήγορο γκολ, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε με όπλο την πίεση στα χαφ που αντίστοιχα ανάγκασε τον ΟΦΗ σε πάρα πολλά λάθη και κέρδισε έτσι τη μάχη της μεσαίας γραμμής, χωρίς παράλληλα να απειλείται ούτε στο ελάχιστο στην άμυνα.

Επόμενη φάση στο ματς ήταν αυτή του 29', όταν ο Έσε έβγαλε την κάθετη για τον Γιόβετιτς, ο οποίος με το αριστερό από καλή θέση στην περιοχή σούταρε λίγο άουτ. Στο 34', ο Μαυροβούνιος ήταν ο δημιουργός με διαγώνια μπαλιά για τον Ποντένσε που βρέθηκε μόνος στην περιοχή αλλά αντί να σουτάρει από διαγώνια θέση, δοκίμασε το γύρισμα για τον Μασούρα που ωστόσο κόπηκε. Στο φινάλε του πρώτου μέρους και το 45ο λεπτό ο Μασούρας είχε ένα ακόμη σουτ άουτ εντός περιοχής, μετά από πίεση και κλέψιμο του Γιόβετιτς.

Κυρίαρχος και στο δεύτερο, το ματς... τελείωσε νωρίς

Το πρώτο ημίχρονο «βγήκε» πολύ εύκολα για τον Ολυμπιακό, ενώ με σχετικά γρήγορο γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο. Στο 54', μετά από ένα ακόμη λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ από Βούρο-Πασαλίδη ως προϊόν της ερυθρόλευκης πίεσης, ο ο Γιόβετιτς έκλεψε και βρέθηκε απέναντι στον Μπάουμαν αλλά προτίμησε να σιγουρέψει το 0-2. Έδωσε στο πλάι στον αμαρκάριστο Ποντένσε ο οποίος σε κενή εστία έβαλε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Κάπου εκεί, πρακτικά το ματς... ολοκληρώθηκε, αφού ο ΟΦΗ δεν έδειχνε σημάδια «ζωής».

Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους που ελάχιστα πράγματα άλλαξαν, με τους «ερυθρόλευκους» να διαχειρίζονται εύκολα το αποτέλεσμα, ρίχνοντας και τον ρυθμό όσο πλησίαζε το 90λεπτο. Μασούρας και Γιόβετιτς είχαν φάσεις στο 60' και το 64', η πρώτη με αριστερό σουτ άουτ, η δεύτερη επίσης άουτ με απευθείας φάουλ του Μαυροβούνιου φορ. Θοράρινσον και Τοράλ είχαν τις πρώτες -και τελευταίες- σημαντικές τελικές του ΟΦΗ στο ματς στο δίλεπτο 70'-72' χωρίς όμως να βρουν στόχο, ενώ στο 89' ο Κίνι έφτασε κοντά στο 0-3 με πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής, λίγο άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με τον Ολυμπιακό να κάνει δεύτερο σερί εξαιρετικό παιχνίδι, μετά το 2-1 επί της Γουέστ Χαμ, περνώντας νικηφόρα από την έδρα μιας πολύ δυνατής ομάδας και μένοντας σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Καρώ (46' Αμπάντα), Πασαλίδης, Βούρος, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Λάρσον (79' Μαρινάκης), Γκαγιέγος (67' Τοράλ), Μπάκιτς (25' Φελίπε), Ντίκο (67' Ριέρα).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόσο, Κίνι, Καμαρά (83' Καρβάλιο), Έσε, Σολμπάκεν (65' Μπιέλ), Ποντένσε (83' Σκάρπα), Μασούρας (76' Αλεξανδρόπουλος), Γιόβετιτς (65' Ελ Κααμπί).

ειδήσεις τώραΟλυμπιακόςSuperLeagueΟΦΗ