Αθλητισμός|31.10.2023 16:58

Απίθανο να διωχθεί νομικά ο παίκτης του χόκεϊ που έκοψε τον λαιμό συναθλητή του με το παγοπέδιλο

Newsroom

Ο Ματ Πέτγκρειβ, ο οποίος είναι ο παίκτης χόκεϊ επί πάγου που σκότωσε κατά λάθος τον Άνταμ Τζόνσον με τη λεπίδα της μπότας του σε ένα φρικτό ατύχημα είναι «απίθανο» να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες που επικαλείται η Daily Mail.

Το αστέρι των Νότιγχαμ Πάνθερς, έχασε τη ζωή του στο γήπεδο του χόκεϊ όταν ο αντίπαλός του, τού έκοψε τον λαιμό με τη λεπίδα από το παγοπέδιλό του, τη στιγμή που οι δύο αθλητές συγκρούστηκαν σε μία διεκδίκηση.

Ο 29χρονος σηκώθηκε για λίγο όρθιος, αιμορραγώντας, προτού καταρρεύσει ξανά. Έλαβε άμεση ιατρική βοήθεια, με ΚΑΡΠΑ στον πάγο, ενώ μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. 

Δεν αναμένεται να του ασκηθεί δίωξη

Η αστυνομία του South Yorkshire δήλωσε ότι οι αξιωματικοί βρίσκονται στη σκηνή της Utilita Arena «διεξάγοντας έρευνες» και ότι η έρευνά της για τις συνθήκες «παραμένει σε εξέλιξη».

Ωστόσο, η καθηγήτρια νομικής του πανεπιστημίου Nicola Lacey δήλωσε ότι θα ήταν «εξαιρετικά απίθανο» να κατηγορηθεί ο Πέτγκρειβ για ανθρωποκτονία από την Εισαγγελία. Η καθηγήτρια στο London School of Economics, δήλωσε στο Newsweek: «Από όσα διάβασα στις ειδήσεις, φαίνεται πολύ απίθανο η CPS να ασκήσει δίωξη».

«Για ανθρωποκτονία χρειάζεται είτε βαριά αμέλεια, είτε παράνομη και επικίνδυνη πράξη - η τελευταία είναι πιθανή μόνο αν για παράδειγμα υπήρξε μια αρκετά κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του αθλήματος», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν επρόκειτο πραγματικά για ένα "φρικτό ατύχημα", καμία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν θα ίσχυαν, ενώ η Εισαγγελία μπορεί να ασκήσει δίωξη μόνο όταν υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα καταδίκης».

Ο συνάδελφός της στο LSE Jeremy Horder πρόσθεσε ότι οι τραυματισμοί «που προκαλούνται κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου νόμιμου αθλητικού αγώνα» εμπίπτουν στον ορισμό της «συνηθισμένης επαφής».

Πλάνα έδειξαν πώς ο Πέτγκρεϊβ έπεσε πάνω σε έναν από τους συμπαίκτες του Johnson το Σάββατο σε μια σύγκρουση που τον είδε να χάνει την ισορροπία του πριν το πόδι του σηκωθεί και έρθει σε επαφή με τον λαιμό του Johnson.

θάνατοςχόκεϊειδήσεις τώρα