Αθλητισμός|02.11.2023 17:39

Διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα ο Μπας Ντοστ - Αποσύρεται προσωρινά απ' το ποδόσφαιρο

Newsroom

Προ ημερών ο έμπειρος στράικερ Μπας Ντοστ κατέρρευσε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Άλκμααρ με τη Ναϊμέγκεν σοκάροντας την ποδοσφαιρική κοινότητα. Οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχει μια φλεγμονή σε καρδιακό μυ κάτι που αναγκάζει τον 35χρονο φορ να μείνει εκτός γηπέδων για ένα διάστημα.

«Οι πρόσφατες εξετάσεις που έκανα έδειξαν ότι έχω μυοκαρδίτιτδα. Από εδώ και στο εξής θα κάνω ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο και θα αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένεια μου», ήταν τα λόγια του 35χρονου επιθετικού, ο οποίος έπεσε στο έδαφος στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης Άλκμααρ - Ναϊμέγκεν.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας μυς της καρδιάς μπορεί να υποστεί φλεγμονή. Οι συνέπειες μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρές. Είμαι χαρούμενος που επανήλθα στο γήπεδο. Είμαι απίστευτα ευγνώμων στους γιατρούς της ΑΖ και της Ναϊμέγκεν για τις προσπάθειες που έκαναν» πρόσθεσε.

Ο Μπας Ντοστ ξεκαθάρισε ότι η μυοκαρδίτιδα που εμφάνισε δεν έχει να κάνει με παρενέργειες εμβολιασμών, ενώ τόνισε ότι θα εστιάσει στην αποθεραπεία του, χωρίς να σκέφτεται προς το παρόν το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

ΜυοκαρδίτιδαΟλλανδίακαρδιάειδήσεις τώραEredivisie