Αθλητισμός|03.11.2023 23:00

Τρόμος στη Formula 1: Αποκολλήθηκε σκέπαστρο από εξέδρα, κινδύνευσε κόσμος στη Βραζιλία - Άπιαστος ο Φερστάπεν πήρε την pole position

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος όλων στην πίστα της Βραζιλίας εξασφαλίζοντας την pole position. Ο Ολλανδός τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, παρότι η διαδικασία διακόπηκε στο Q3 λόγω κακοκαιρίας, πρόλαβε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο (1.10.727). Πήρε την 11η εφετινή pole position και θα εκκινήσει απ' την πρώτη θέση στον κυριακάτικο αγώνα καθώς το Σάββατο είναι προγραμματισμένο το Sprint Race.

Τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο έκανε ο Λεκλέρ με Ferrari (1.11.021), τρίτος ήταν ο τρομερός Στρολ (1.11.344), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι γερόλυκοι Αλόνσο και Χάμιλτον. Οι υπόλοιποι της δεκάδας είναι οι: Ράσελ, Νόρις, Σάινθ, Πέρες και Πιάστρι.

Πάντως οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες στο φινάλε της διαδικασίας, εξού και η διακοπή πέντε λεπτά πριν απ' το προγραμματισμένο τέλος. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο η μέρα έγινε νύχτα καθώς μαύρα σύννεφα εμφανίστηκαν απειλητικά...

Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα, ενώ οδήγησαν και στην κατάρρευση κερκίδων με θεατές δίχως όμως να υπάρξουν τραυματίες.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media είναι σοκαριστικά απ' τη στιγμή που ξεκολλά μέρος του σκέπαστρου μιας κερκίδας!

Σε βίντεο που ανέβηκαν στα social media οι θεατές προσπάθησαν να απομακρυνθούν γρήγορα από την πίστα.

Σημειωτέον ότι το βραβείο της pole position έδωσε στον Φερστάπεν ο παλαίμαχος άσος της Ίντερ, Αντριάνο, ο οποίος εμφανίστηκε με φανέλα των Νερατζούρι. 

Red BullFormula 1GP Βραζιλίαςειδήσεις τώραΛανς ΣτρολΣαρλ ΛεκλέρκΜαξ Φερστάπεν