Αθλητισμός|04.11.2023 19:40

Με λυτρωτή Σπόραρ στο 90' ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα απ' την έδρα της εξαιρετικής Λαμίας

Newsroom

Η εκπληκτική Λαμία έβαλε ζόρια, ο διαιτητής Μανούχος τον άφησε με δέκα παίκτες με αποβολή-ανακάλυψη του Αράο αλλά ο Παναθηναϊκός απέδρασε απ' τη Φθιώτιδα με λυτρωτή τον Σπόραρ που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 90' για το τελικό 1-2. Ήταν μια τεράστια νίκη που έδειξε τον ατσάλινο χαρακτήρα των Πρασίνων.

Το τριφύλλι προηγήθηκε με το φανταστικό γκολ του Μλαντένοβιτς στο 31’, ισοφαρίστηκε από τον Καρλίτος στο 64’ και έφτασε στο πολυπόθητο τρίποντο με τον Σλοβένο στράικερ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Με τη δραματική αυτή νίκη του ο Παναθηναϊκός διατήρησε την πρώτη θέση στον πίνακα της βαθμολογίας, έχοντας τέσσερις πόντους διαφορά από τη δεύτερη θέση με έναν αγώνα περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα έχασε δύο κραυγαλέες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη στα 10’’ με τον Μαντσίνι να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και να γυρίζει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου δεν ακολουθούσε κανείς συμπαίκτης του και η δεύτερη στο 44’’ με τον Ιωαννίδη να βάζει πλάτη τον Τζανετόπουλο και να σουτάρει με το αριστερό στο κάθετο δοκάρι του Κοσέλεφ.

Η Λαμία απάντησε ισοφαρίζοντας τα δοκάρια με δική της διπλή ευκαιρία, που ξεκίνησε από λάθος του Βαγιαννίδη που έδωσε την ευκαιρία στον Καρλίτος να βγάλει τετ α τετ με τον Μπρινιόλι τον Τσιλούλη, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ το νέο σουτ του Καρλίτος στην επαναφορά έδιωξε ο Ιταλός «κίπερ».

Στο 28’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν, ο Ιωαννίδης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας έδιωξε σωτήρια στη δεξιά του γωνία, ώσπου τρία λεπτά αργότερα (31’) οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ με ένα γκολ-ποίημα από τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Ο Μαντσίνι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Παπαδόπουλου, έπαιξε θαυμάσια το «ένα-δύο» με τον Τζούρισιτς, πέρασε από δεξιά και γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, εκεί όπου ο Μλαντένοβιτς με εκπληκτικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της Λαμίας (0-1)!

Η Λαμία δεν το έβαλε κάτω και με μπροστάρη τον εντυπωσιακό Σίντκλεϊ απείλησε για την ισοφάριση στο 39’, μετά από ωραία σέντρα του Βραζιλιάνου από αριστερά και πλασέ του Μαρτίνεθ από τη μικρή περιοχή που έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 44’ ο Αράο έκοψε με σωτήριο τάκλιν τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Τζανετόπουλο, ενώ στο 45+1’ το σουτ του Ιωαννίδη από πολύ πλάγια δεξιά, έδιωξε στην κλειστή του γωνία ο Κοσέλεφ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία πήρε περισσότερα ρίσκα από το ξεκίνημα και στο 64’ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Καρλίτος (1-1) σε μία στιγμή αδράνειας της άμυνας του Παναθηναϊκού κι αφού προηγουμένως η μπάλα βρήκε στον Μλαντένοβιτς και αιφνιδίασε τον Μπρινιόλι. Τρία λεπτά αργότερα ο Κοσέλεφ έσωσε την εστία του σε τετ α τετ με τον Ιωαννίδη (67’), όπως και στο 68’ από σέντρα σουτ του Μλαντένοβιτς.

Στο 72’ ο Μπερνάρ με φανταστική κάθετη πάσα βρήκε τον Παλάσιος που ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο μέσα στην περιοχή, αλλά το πέναλτι ακυρώθηκε μέσω VAR διότι είχε ακουμπήσει τη μπάλα ο Ιωαννίδης και κατόπιν ο Αργεντινός ήταν οφ σάιντ. Η Λαμία σκόραρε με τον Τσιλούλη στην αμέσως επόμενη φάση, αλλά στην εξέταση της φάσης ο παίκτης της Λαμίας αναδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ.

Οταν το ματς ξανάρχισε, ο Αράο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Μανούχου δίχως να κάνει το παραμικρό (84’), αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο μέχρι το φινάλε του ματς. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και στο 90’ ο Σπόραρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά, μετά από υποδειγματική-γλυκιά σέντρα του Μπερνάρ (1-2)!

Στο 97’ ο Αϊτόρ με φανταστική πάσα έβγαλε τον Παλάσιος τετ α τετ με τον Κοσέλεφ που τον ανέτρεψε καθαρά. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία φάση του δραματικού αγώνα.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σίμον, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ (92’ Λόνγκο), Τζανδάρης, Νούνιες, (76’ Σαντάνα) Μαρτίνεθ (65’ Τόσιτς), Σλίβκα (92’ Αμαράλ), Τσιλούλης, Καρλίτος (76’ Ακούνια).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (65’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ. Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Τζούρισιτς (82’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (65’ Παλάσιος), Ιωαννίδης (82’ Σπόραρ), Βέρμπιτς.

Λαμία ΠΑΕΠαναθηναϊκόςSuperLeagueειδήσεις τώρα