Αθλητισμός|04.11.2023 18:45

Ήττα απ' τον Ντιμιτρόφ και αποκλεισμός στα ημιτελικά του Paris Masters για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ χάνοντας την ευκαιρία για να προκριθεί στον τελικό του Paris Masters.

Μετά από ένα φανταστικό ματς διάρκειας 2 ωρών και 31 λεπτών, ο αναγεννημένος Βούλγαρος (Νο.17) επικράτησε του 25χρονου Έλληνα (Νο.6) με 6-3, 6-7(1), 7-6(3) και πέρασε στον δεύτερο Masters τελικό της καριέρας του. Εκεί θα βρει αύριο (5/11, 16.00) τον νικητή του αγώνα Τζόκοβιτς - Ρούμπλεφ και θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο ύστερα από το ATP Finals 2017!

Ο Τσιτσιπάς μπήκε νωχελικά στο ματς και έχασε... εύκολα το πρώτο σετ, «προδομένος» από το forehand του. Στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, είχε καλύτερο footwork και παρότι δεν μπορούσε να απειλήσει το σερβίς του αντιπάλου του, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με ένα αλάνθαστο τάι μπρέικ.

Στο τρίτο σετ, όμως, πέταξε τέσσερις ευκαιρίες που είχε για μπρέικ και στη συνέχεια «αφύπνισε» τον Ντιμιτρόφ, που έγινε ξανά ασυναγώνιστος όταν είχε τις μπάλες στα χέρια του. Και ο Τσιτσιπάς, ωστόσο, σέρβιρε καλά, οπότε οι δύο παίκτες πήγαν ξανά σε τάι μπρέικ, αλλά αυτή τη φορά αντιστράφηκαν οι ρόλοι...

ΟΤσιτσιπάς δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δεύτερο φετινό του τίτλο, όμως τα μηνύματα που άφησε στο Παρίσι ήταν θετικά και σίγουρα θα πάει με καλή ψυχολογία στο Τορίνο (12-19/11) για να παλέψει για τον τελευταίο τίτλο της σεζόν. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει ισάριθμους ημιτελικούς!

Στέφανος ΤσιτσιπάςParis MastersΓκριγκόρ ΝτιμιτρόφΤένιςειδήσεις τώρα