Αθλητισμός|07.11.2023 00:19

Premier League: Η συγκλονιστική Τότεναμ του Ποστέκογλου λύγισε απ' την Τσέλσι στο ντέρμπι του Λονδίνου

Newsroom

Κατάθεση ψυχής έκαναν οι παίκτες της Τότεναμ. Μπορεί η Τσέλσι του πρώην κόουτς της Τότεναμ Μαουρίτσιο Ποτσετίνο τελικά να επικράτησε με 1-4 στο ντέρμπι του Λονδίνου, όμως οι παίκτες του Άγγελου Ποστέκογλου ήταν συγκλονιστικοί καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάθε λογής πρόβλημα στη διάρκεια του ματς. Έπαιζαν με δέκα παίκτες απ' το 28' και με εννέα απ' το 55', ενώ έχασαν με τραυματισμό άλλους δύο βασικούς μέχρι το ημίχρονο.

Ήταν η πρωτη ήττα της Τότεναμ στο πρωτάθλημα μετά από έντεκα αγωνιστικές γεγονός που διατήρησε τη Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή με +1 βαθμό απ' τα Σπιρούνια που βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Η μάχη που έδωσαν οι παίκτες της Τότεναμ μέσα στο γήπεδο είναι απερίγραπτη καθώς πάλεψαν λυσσαλέα για να αποφύγουν την ήττα παίζοντας με δυο παίκτες λιγότερους, ενώ είχαν ακόμα και ευκαιρίες για να σώσουν τον βαθμό προτού καταρρεύσουν στις καθυστερήσεις.

Κι όμως το ματς άρχισε ιδανικά για την Τότεναμ αφού μόλις στο 6ο λεπτό ο Κουλουσέφσκι άνοιξε το σκορ για τους «Σπερς». Ωστόσο η συνέχεια του ντέρμπι εξελίχθηκε εφιαλτικά. Στο 28ο λεπτό έγινε... χαμός αφού η Τσέλσι ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ του Καϊσέδο, το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ, όμως διαπιστώθηκε ότι σε προηγούμενη φάση ο Ρομέρο είχε κάνει πέναλτι για σκληρό μαρκάρισμα.

Ο Μάικλ Όλιβερ καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Αργεντινό στόπερ της Τότεναμ, αφήνοντας τους «Πετεινούς» με δέκα παίκτες, με την Τσέλσι να ισοφαρίζει με την εύστοχη εκτέλεση του Πάλμερ σε 1-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Τότεναμ, έχασε και τον δεύτερο στόπερ της, αφού στο 45' ο Φαν Ντε Βεν αποχώρησε με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμούς. Η ατυχία της Τότεναμ, ωστόσο είχε και συνέχεια αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τζέιμς Μάντισον υπέστη μυϊκό τραυματισμό με τον Έμερσον Ρογιάλ να παίρνει την θέση του στον αγωνιστικό χώρο!

Η κακοδαιμονία των «Σπερς» συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 55ο λεπτό, ο Ντέστινι Ουντότζι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την Τότεναμ με εννιά παίκτες. Μέχρι το 75' άντεξε η Τότεναμ καθώς ο Τζάκσον πέτυχε το 1-2. Οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα στο 79' αλλά ο Ντάιερ ήταν οφσάιντ, έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Μπετανκούρ στο 87' κι ακόμα μία στο 94' με τον Σον, ο οποίος λίγο έλειψε να ισοφαρίσει σε 2-2. Δεν τα κατάφερε και με άλλα δύο γκολ του Τζάκσον (94', 97') που πέτυχε χατ-τρικ διαμορφώθηκε το τελικό 1-4.

Premier Leagueειδήσεις τώραΤσέλσιΤότεναμ