Αθλητισμός|07.11.2023 19:28

Κατάθεση ψυχής απ' τον Γουέιν Ρούνεϊ για αλκοολισμό και κατάθλιψη: «Έπινα μέχρι να λιποθυμήσω για να ξεπεράσω τα προβλήματά μου»

Newsroom

Ο Γουέιν Ρούνεϊ υπήρξε ένα απ' τα μεγαλύτερα αστέρια του αγγλικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο πίσω απ' τη λάμψη, τα χρήματα και τη δόψα κρύβονταν δύσκολες στιγμές...

Ο άλλοτε σπουδαίος άσος της Εθνικής Αγγλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις για τη μάχη που έδωσε με τον αλκοολισμό και την κατάθλιψη όταν ακόμα ήταν σε ηλικία 20 ετών! Μιλώντας στο podcast του θρύλου του NFL, Ρόμπ Μπάροου, ο παλαίμαχος επιθετικός και νυν τεχνικός της Μπέρμιγχαμ είπε μεταξύ άλλων: «Είχα πολλές διαφορετικές προκλήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, και η απελευθέρωσή μου από τα προβλήματα ήταν αλκοόλ».

Και πρόσθεσε: «Όταν ήμουν στις αρχές του 20ού έτους της ηλικίας μου, περνούσα μερικές μέρες στο σπίτι και δεν έβγαινα. Επινα σχεδόν μέχρι να λιποθυμήσω. Δεν ήθελα να είμαι γύρω από ανθρώπους γιατί μερικές φορές νιώθεις αμήχανα και μερικές φορές σαν να έχεις απογοητεύσει τους ανθρώπους. Τελικά, δεν ήξερα πώς αλλιώς να το αντιμετωπίσω, οπότε επέλεξα το αλκοόλ για να προσπαθήσω να με βοηθήσει να το ξεπεράσω. Υπήρχαν άνθρωποι εκεί για να μιλήσω, αλλά επέλεξα να μην το κάνω και προσπάθησα να το αντιμετωπίσω εγώ».

Ο Ρούνεϊ κατέληξε στο ότι «όταν το κάνεις αυτό και δεν παίρνεις τη βοήθεια και την καθοδήγηση άλλων, μπορείς πραγματικά να είσαι σε χαμηλά επίπεδα και εγώ ήμουν εκεί. Ευτυχώς τώρα δεν φοβάμαι να πάω και να μιλήσω με ανθρώπους για κάποια θέματα που μπορεί να έχω».

Premier LeagueαλκοόλΓουέιν ΡούνεϊΜάντσεστερ Γιουνάιτενταλκοολισμόςκατάθλιψη