Αθλητισμός|25.03.2019 20:09

Αναστασιάδης: «Γιορτάζει η Παναγιά μας, να μας βοηθήσει»

Newsroom

Μετά την επικράτηση στην πρεμιέρα επί του Λιχτενστάιν, καθοριστικής σημασίας για την μετέπειτα πορεία της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2020 χαρακτήρισε το ματς με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε πάντως ότι η πρόκριση θα παίζεται μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ο πολύπειρος προπονητής αναφέρθηκε επίσης στην κλήση του Ντουρμισάι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά και στις πιθανότητες που έχει για να αγωνιστεί ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό.

Ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο 66χρονος προπονητής δεν παρέλειψε να ευχηθεί στους Ελληνες αλλά και να ζητήσει τη βοήθεια της Παναγίας ενόψει της αναμέτρησης με τους Βόσνιους.

«Νιώθω μεγάλη ευθύνη»

«Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες στη γη. Γιορτάζει όλη η Ελλάδα. Γιορτάζει και η Παναγιά μας. Να μας βοηθήσει στο ματς, αλλά και του χρόνου τέτοιο καιρό να πετύχουμε την πρόκριση στην τελική φάση του Euro» δήλωσε ο Αναστασιάδης, ο οποίος είπε για την ευθύνη που νιώθει στον πάγκο της Εθνικής: «Νιώθω μεγάλη ευθύνη. Μετά από πολλά χρόνια ένας Έλληνας βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής. Αν επιτευχθεί ο στόχος πρόκρισης στην τελική φάση, θα έχει μεγάλη σημασία για όλους τους Έλληνες».

Επίσης ο Αναστασιάδης μίλησε:

Για το αν η Βοσνία είναι η βασική αντίπαλος της Εθνικής για τη δεύτερη θέση: «Είναι μέσα στους διεκδικητές γιατί έχει πληθώρα καλών παικτών. Έχει μεγάλη σημασία για εμάς το ματς της Τρίτης».

Για την κλήση του Ντουρμισάι: «Έχουμε το περιθώριο μέχρι το βράδυ να μας απαντήσει θετικά η αρνητικά η UEFA. Εμείς έχουμε κάνει τις διαδικασίες. Περιμένουμε το οκ».

Για το αν πρέπει η Εθνική να προσέξει περισσότερο τον Πιάνιτς: «Δεν στέκομαι σε πρόσωπα. Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε τη Βοσνία σαν ομάδα κι όχι σαν όνομα. Εάν κάνουμε αυτό το λάθος, θα έχουμε χάσει».

«Μέχρι την τελευταία αγωνιστική η πρόκριση»

Για το αν θα παιχτεί αύριο η πρόκριση στην τελική φάση: «Η πρόκριση θα παίζεται μέχρι τελευταία αγωνιστική. Το λέω γιατί όλα τα παιχνίδια είναι πολύ κρίσιμα για όλες τις ομάδες. Με ένα άσχημο αποτέλεσμα δεν τελειώνει κάτι. Να είμαστε καλά, έχω εμπιστοσύνη. Το αποτέλεσμα άλλος τ’ αποφασίζει. Ό,τι πει ο Θεός γίνεται. Σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίον θ’ αντιμετωπίσουμε την αντίπαλη ομάδα».

Για τους παίκτες που θα επιλέξει στην ενδεκάδα: «Για τον Σωκράτη, θ’ αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή. Έχει βελτίωση. Αν μου δώσει το οκ, θα παίξει. Για την ενδεκάδα, καλά κάνετε και ρωτάτε, αλλά δεν το γνωρίζω».

εθνική ΕλλάδαςποδόσφαιροΑγγελος Αναστασιάδης