Αθλητισμός|25.03.2019 20:58

Εθνική: Προπόνηση με φόντο τους μιναρέδες υπό δρακόντεια μέτρα (pics)

Newsroom

Η Ζένιτσα δεν έχει αποδειχθεί φιλόξενη για την Εθνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Η «καυτή» έδρα των Βόσνιων αποτελεί ένα δύσκολο γήπεδο για την Ελλάδα, που ηττήθηκε εκεί ακόμη και στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε μέχρι την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αγγελος Αναστασιάδης το γνωρίζει, γι' αυτό και τόνισε πόσο προσηλωμένοι πρέπει να είναι στον στόχο τους οι διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Σημειωτέον ότι και τον Ιούνιο του 2017, την αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας είχαν σημαδέψει επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου μεταξύ παικτών και μελών του τεχνικού επιτελείου αλλά και έντονος φανατισμός στις εξέδρες.

Η αποστολή της Εθνικής φυλάσσεται τόσο από αστυνομικές όσο και από στρατιωτικές δυνάμεις καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας της στη Βοσνία: από το Σεράγεβο όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τη «γαλανόλευκη» από τη Βαντούζ, στη 45λεπτη διαδρομή μέχρι τη Ζένιτσα, στο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει οι διεθνείς μέχρι και το γήπεδο.

Η τελευταία προπόνηση της Εθνικής στο μικρό αλλά άκρως ποδοσφαιρικό γήπεδο «Μπίλινο Πόλιε» πραγματοποιήθηκε με φόντο τους μιναρέδες μιας πόλης με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο.

Η αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη θα μεταδοθεί live από το OPEN το βράδυ (21.45) της Τρίτης (26/3).

εθνική Ελλάδαςποδόσφαιροπροκριματικά Euro