Αθλητισμός|09.11.2023 21:57

Πλήρωσε τα λάθη του και πληγώθηκε ξανά απ' τη Ρεν ο Παναθηναϊκός που απομακρύνεται απ' τον στόχο του Europa League

Newsroom

Ήττα-μισό αποκλεισμός από το Europa League υπέστη ο Παναθηναϊκός που έκανε λάθη ερασιτεχνικού επιπέδου. Ιδίως απ' τη στιγμή που βρέθηκε με 11 εναντίον 10 στο γήπεδο ήταν αποκαρδιωτικός και ηττήθηκε δίκαια για δεύτερη φορά απ' τη Ρεν, που μετά το 1-2 της Λεωφόρου, επικράτησε 3-1 στο Ροαζόν Παρκ.

Ιδανικός αυτόχειρας ήταν ο Παναθηναϊκός στη Ρεν, γνωρίζοντας την ήττα από τη γαλλική ομάδα σ’ ένα από τα πιο κρίσιμα ματς στον όμιλο του Europa . Πλέον ο ρεαλιστικός στόχος είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης που θα τον οδηγήσει στην επόμενη φάση του Conference.

Το Tριφύλλι πλήρωσε τις παιδικές του γκέλες. Ηταν άκρως ανταγωνιστικό στο πρώτο ημίχρονο, ισοφάρισε με το πέναλτι του Ιωαννίδη (34’) το γκολ-δώρο του Μπρινιόλι από τον Ριντέρ στο 8’, αλλά στο δεύτερο ήταν γεμάτο αφέλεια, δεν έδειξε την απαιτούμενη συγκέντρωση και παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 34’ παραδόθηκε στην ποιοτική ανωτερότητα των Γάλλων που πέτυχαν δύο απανωτά γκολ (65’ και 69’).

Η Ρεν έφτασε στους εννέα βαθμούς κι είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, πιστοποιώντας ότι είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου, ενώ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσπεράσει τη Μακάμπι Χάιφα που έχασε στις λεπτομέρειες από τη Βιγιαρεάλ στην Κύπρο.

Βαθμολογία

  1. Ρεν 9
  2. Βιγιαρεάλ 6
  3. Παναθηναϊκός 4
  4. Μακάμπι Χάιφα 1

* Βιγιαρεάλ και Μακάμπι έχουν ένα ματς λιγότερο

Η εικόνα του ματς

Ένα τραγικό λάθος του Μπρινιόλι στο ξεκίνημα του ματς έφερε τον Παναθηναϊκό σε μειονεκτική θέση. Μόλις στο 9' ο Ρίντερ εκτέλεσε φάουλ, ο Ιταλός γκολκίπερ έχασε την μπάλα μέσα απ' τα χέρια του και η Ρεν βρήκε ένα γκολ-δώρο.

Ο Παναθηναϊκός έγινε απειλητικός στη συνέχεια και στο 31' κατόρθωσε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας του αγώνα. Ο Ιωαννίδης γκρεμίστηκε απ' τον Μπελοσιάν εντός περιοχής και ο διαιτητής, ο οποίος κλήθηκε απ' τον VAR, είδε την παράβαση και καταλόγισε το πέναλτι τιμωρώντας και με κόκκινη κάρτα τον αμυντικό της Ρεν. Ο Ιωαννίδης ήταν εύστοχος στην εκτέλεση ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιοβάνοβιτς έριξε στη μάχη τον Τζούρισιτς ο οποίος αντικατέστησε τον Τσέριν, με δεδομένο και το αριθμητικό πλεονέκτημα του τριφυλλιού, ενώ έφερε στο δεξί φτερό τον Παλάσιος που στο πρώτο ημίχρονο ήταν αριστερά. Η Ρεν ήταν πάντα επικίνδυνη όποτε έβρισκε χώρους για να βγει στο επιθετικό τρανζίσιον, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει με υπομονή τα ρήγματα.

Παρά ταύτα η γαλλική ομάδα πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ στο 65’ με το μεγάλο της όπλο, τις αντεπιθέσεις και σκόρερ την αλλαγή του Ζενεσιό, Ιμπραχίμ Σαλάχ (2-1). Δύο λεπτά αργότερα (67’) μάλιστα ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε απρόσεχτο μαρκάρισμα του Βιλένα στον Μάτιτς.

Ο Μπλας έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Μπρινιόλι από την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το 3-1 στο 69’.

Ο Τζούρισιτς απείλησε στο αμέσως επόμενο λεπτό αλλά η κεφαλιά του μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν υπήρξε άλλη απειλή, με εξαίρεση ένα πλασέ του Σπόραρ από το ύψος του πέναλτι που έφυγε άουτ στο 85’ και η Ρεν κατέκτησε δίκαια το πολυπόθητο τρίποντο.

Ρεν: Γκαλόν, Γκ. Ντουέ, Βου, Τεάτ, Μπελοσιάν, Μάτιτς (93’ Ασινιόν), Μπουριζό (63’ Μπλας), Λε Φε, Ρίντερ (62’ Σανταμαρία), Τεριέ (62’ Σαλάχ), Καλιμουεντό (35’ Τρουφέ).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79’ Σπόραρ), Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Ρουμπέν (79’ Αράο), Βιλένα, Τσέριν (46’ Τζούριτσιτς), Μπερνάρ (72’ Αϊτόρ), Παλάσιος (72’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Παναθηναϊκόςειδήσεις τώραΡεν - Rennais FCEuropa League