Αθλητισμός|09.11.2023 21:46

Δεν νίκησε την Αμπερντίν αλλά συνεχίζει στο Conference League και το 2024 ο αήττητος ΠΑΟΚ - Η πρωτιά θα παιχτεί στη Γερμανία

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός απέναντι στην Αμπερντίν, είχε μεγάλες φάσεις αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει στην Τούμπα. Έμεινε στο 2-2 αποτέλεσμα όμως που του εξασφάλισε την παρουσία του στη συνέχεια του Conference League. Ωστόσο, η πρωτιά και η απευθείας πρόκριση στους 16 ή στα πλέι οφ της διοργάνωσης θα κριθεί στο παιχνίδι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Γερμανία καθώς ο Δικέφαλος βρίσκεται στο +1 απ' τη γερμανική ομάδα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην έκανε το τέσσερα στα τέσσερα σε νίκες αλλά παρέμεινε αήττητη δείχνοντας για ακόμα μια φορά τον χαρακτήρα που έχει χτίσει στα Κύπελλα Ευρώπης.

Βαθμολογία

  1. ΠΑΟΚ 10
  2. Άιντραχτ 9
  3. Αμπερντίν 2
  4. Ελσίνκι 1

Η εικόνα του ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο γήπεδο αλλά η Αμπερντίν κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ. Στο 14' ο Λουίς Λόπες έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η ομάδα του Λουτσέσκου, όπως και στη Σκωτία, δεν πτοήθηκε απ' το προβάδισμα της Αμπερντίν και αντέδρασε. Στο 23' ο Τάισον και ο Ντεσπόντοφ συνεργάστηκαν εξαιρετικά και ο Βραζιλιάνος με πλασέ ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ (1-1).

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε πολύ γρήγορα να έχει κάνει την ολική ανατροπή καθώς στο 28', μετά από γύρισμα του Μπάμπα, ο Ρούμπεζιτς λίγο έλειψε να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Παράλληλα, μεγάλη ευκαιρία είχε ο Δικέφαλος και στο 37' με τον Σβαμπ που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 42' είχε δεύτερο δοκάρι με δυνατό σουτ του Μπράντον!

Ο Δικέφαλος μπήκε με φόρα και στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τον Κωνσταντέλια, τον Κουλιεράκη και τους Σβαμπ και Εκόνγκ. Τελικά βρήκε το γκολ που δικαιούτο με τον Σαμάτα στο 67' λίγο μετά την είσοδό του στο γήπεδο. Μετά από σέντρα του Τάισον, ο Έκονγκ με κεφαλιά μοίρασε στον Σαμάτα, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-1.

Και πάλι όμως η Αμπερντίν κατόρθωσε να σκοράρει κόντρα στη ροή του ματς καθώς στο 70' ο ΜακΓκραθ ισοφάρισε (2-2) με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 74' ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ αλλά άλλαξε την απόφασή του βλέποντας τη φάση στο video έπειτα από παρέμβαση του VAR. Ο Σβαμπ στο 79' απείλησε για το 3-2, όπως και ο Ράφα Σοάρες στο 86', το γκολ όμως δεν ήρθε παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε ο Δικέφαλος.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (82' Κεντζιόρα), Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Μπάμπα (85' Σοάρες), Τσιγγάρας (65' Οζντόεφ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (82' Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Μπράντον Τόμας (65' Σαμάτα).

Αμπερντίν: Ρόος, Μακένζι, Ρούμπεζιτς, Γκάρτενμαν, Ντέβλιν, Γένσεν, Μπάρον, Σίνι (Πολβάρα 61’), Μαγκράθ (Μιόφσκι 78’), Ντάνκαν (Χέιζ 61’), Λούις Λόπες (Σόκλερ 85’).

ΑμπερντίνEuropa Conference LeagueΠΑΟΚειδήσεις τώρα