Αθλητισμός|12.11.2023 21:25

Άνετη νίκη της ΑΕΚ επί της Λαμίας στην OPAP Arena με Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο και Μάνταλο

Newsroom

Η ΑΕΚ... φόρτσαρε για ένα ημίχρονο, πέτυχε δύο γκολ και κλείδωσε τη νίκη επί της Λαμίας στην OPAP Arena. Οι Κιτρινόμαυροι έπαιξαν όσο έπρεπε, σκόραραν με Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο στο α' ημίχρονο και εν τέλει επικράτησαν 3-0 -δίχως να δυσκολευτούν ιδιαίτερα- χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάνταλου στις καθυστερήσεις. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν ανώτερη και έφτασε δίκαια σε μια νίκη που τη διατήρησε στη δεύτερη θέση της Super League.

Η ΑΕΚ άρχισε ιδανικά το παιχνίδι καθώς με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου πήρε προβάδισμα. Στο 10' ο Ελίασον έκανε το γέμισμα προς την περιοχή της Λαμίας, οι αμυνόμενοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, ο Αραούχο επιχείρησε ανεπιτυχώς το ανάποδο ψαλίδι και ο Λιβάι που μπήκε στη φάση με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε κι αφού ο Λιβάι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 31', στο 36' ο Αραούχο διαμόρφωσε το 2-0 με ωραίο σουτ από πλάγια θέση. 

Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο αλλά έριξε ταχύτητα στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να μην έχει την ορμή που έδειξε στα πρώτα 45 λεπτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός κάτι στο οποίο συνετέλεσαν και οι πολλές αλλαγές. Τελικά, η Ένωση πέτυχε το τρίτο τέρμα της στο 94' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάνταλου, το οποίο κέρδισε ο ίδιος.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (77' Πήλιος), Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ (62' Μάνταλος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (69' Πισάρο), Ελίασον, Αραούχο (69' Τσούμπερ), Λιβάι (69' Πόνσε).

Λαμία: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (46' Τζανδάρης), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Σαντάνα, Σλίβκα (83' Τσιλιανίδης), Αμαράλ, Μαρτίνεθ (73' Λόνγκο), Τσιλούλης (46' Τόσιτς), Καρλίτος (73' Μάλτσι).

ΑΕΚΛαμία ΠΑΕειδήσεις τώραSuperLeague