Αθλητισμός|12.11.2023 22:33

Με υπογραφή Φορτούνη που σκόραρε δις ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα απ' την Τρίπολη

Newsroom

Με πρωταγωνιστή και εκτελεστή τον Κώστα Φορτούνη ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα απ' την Τρίπολη. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 του Αστέρα και επανήλθαν στη δεύτερη θέση της Super League, όπου ισοβαθμούν με την ΑΕΚ. Δίχως να εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους, οι Πειραιώτες ήταν αποτελεσματικοί και πήραν το ζητούμενο που ήταν το τρίποντο σε μια δύσκολη έδρα κι απέναντι σε μια μαχητική ομάδα που πάλεψε μέχρι τέλους για το θετικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η είσοδος του Φορτούνη στο ματς ήταν το κομβικό σημείο καθώς ήταν εκείνος, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στην επικράτηση του Ολυμπιακού φτάνοντας μάλιστα τα 90 γκολ! 

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός καθώς ο Αστέρας κατόρθωσε να κρατήσει τους Ερυθρόλευκους μακριά απ' το τέρμα του Παπαδόπουλου για 45 λεπτά.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προσπάθησε να τονώσει μεσοεπιθετικά την ομάδα του αντικαθιστώντας τον αρνητικό Σολμπάκεν με τον Ποντένσε. Και πράγματι ο Ολυμπιακός έγινε πιο δραστήριος. Οι πειραιώτες είχαν την πρώτη καλή φάση τους στο ματς στο 59' με τον Σκάρπα να κάνει την προβολή αλλά να μην μπορεί να σκοράρει.

Στο 67' ήταν η σειρά του Αστέρα για να απειλήσει για πρώτη φορά στο παιχνίδι όταν ο Κρέσπι σούταρε μέσα απ' την περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε.

Η είσοδος των Μασούρα και Φορτούνη στο 64' ανέβασε τον Ολυμπιακό που βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 69' Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Φορτούνης κινήθηκε περιφερειακά της περιοχής, σούταρε συρτά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ατιένθα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Ο Αστέρας πίεσε στα τελευταία λεπτά για να σκοράρει με τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο να βγαίνει μπροστά σε δύο περιπτώσεις. Ωστόσο, στη δεύτερη εξ αυτών οι Ερυθρόλευκοι αντεπιτέθηκαν σωστά, ο Γιόβετιτς πάσαρε στον κενό χώρο προς τον Φορτούνη, ο οποίος με πλασέ σε άδειο τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κάστανο, Ατιένθα, Γκαρσία, Χουχούμης (84' Ντιαρά), Σουρλής (67' Ζουγλής), Γκος (67' Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Κρέσπι (84' Άλβαρες), Καλτσάς, Μιριτέγιο (15' Μάντζης).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Μπιέλ (64' Μασούρας), Σκάρπα (64' Φορτούνης), Σολμπάκεν (46' Ποντένσε), Ελ Κααμπί (73' Γιόβετιτς).

Αστέρας Τρίποληςειδήσεις τώραSuperLeagueΟλυμπιακός