Αθλητισμός|26.03.2019 12:05

O Πικέ ζήτησε απ' τους Καταλανούς να μην βρίζουν την Ισπανία (video)

Newsroom

Η μεικτή Καταλονίας αντιμετώπισε τη Βενεζουέλα σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στην Τζιρόνα. Το καταλανικό κοινό ωστόσο δεν ήταν καθόλου φιλικό με την Ισπανία. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης πολλές φορές ακούστηκαν συνθήματα κατά των Ισπανών. Οταν όμως κάποια στιγμή από τις εξέδρες τραγουδούσαν εν χορώ «π... Ισπανία» ο Ζεράρ Πικέ έσπευσε να ζητήσει από τους οπαδούς να σταματήσουν.

Μολονότι ο έμπειρος στόπερ της Μπαρτσελόνα είναι υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας, έχει αγωνιστεί και έχει κατακτήσει τίτλους με την Εθνική Ισπανίας απ' την οποία αποσύρθηκε πρόσφατα, και όπως δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Θα πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Θέλουμε την ανεξαρτησία της Καταλονίας αλλά πρέπει να δείχνουμε σεβασμό σε όλους».

Αν μη τι άλλο, αρκετά ώριμη στάση από έναν παίκτη που κατά καιρούς έχει προκαλέσει με δηλώσεις, ιδίως στην κόντρα της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το παιχνίδι έληξε 2-1 υπέρ της Καταλονίας με γκολ των Κρκιτς στο 53' και Κουαδό στο 87', ενώ για τη Βενεζουέλα μείωσε στο 59' ο Ροσάλες.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια του αγώνα:

 

Ζεράρ ΠικέποδόσφαιροΚαταλονίαΙσπανία