Αθλητισμός|14.11.2023 22:55

Συνελήφθη ο παίκτης του χόκεϊ που έκοψε τον λαιμό αντιπάλου του με τα παγοπέδιλά του - Είχε καταχειροκροτηθεί από τους φιλάθλους

Newsroom

 Συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο Ματ Πετγκρέιβ, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα με τα παγοπέδιλα του τον Άνταμ Τζόνσον κατά τη διάρκεια αγώνα χόκεϊ μεταξύ των Nottingham Panther και των Sheffield Steelers, που έλαβε χώρα στις 28 Οκτωβρίου στο Νιούκασλ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Sheffield Steelers επέστρεψαν στα γήπεδα την περασμένη Κυριακή, στον πρώτο τους αγώνα μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του παίκτη των Nottingham Panther.

Οι φίλαθλοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Άνταμ Τζόνσον, ενώ ο Πέτγκρέιβ καταχειροκροτήθηκε όταν εμφανίστηκε η εικόνα του στα μάτριξ του γηπέδου.

Ο συμπαίκτης του Τζόνσον, Westin Michaud δήλωσε την αλληλεγγύη του στον Πέτγκρέϊ.«Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό του Ματ Πέτγκρέϊβ. Το μίσος που δέχεται ο Ματ είναι τρομερό και εντελώς αδικαιολόγητο. Ήμουν πολύ κοντά στο ατύχημα, είδα και τους δύο παίκτες να κινούνται γρήγορα. Το ακούσιο κούμπωμα του ποδιού του παίκτη των Πάνθερς από τον παίκτη της Σέφιλντ προκάλεσε την τούμπα. Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι οι ενέργειές του ήταν ακούσιες και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο κάνει λάθος. Ας ενωθούμε και ας μην διαδίδουμε αδικαιολόγητο μίσος σε κάποιον που χρειάζεται την υποστήριξή μας», έγραψε χαρακτηριστικά. 

Άλλος συμπαίκτης του Τζόνσον ο Victor Bjorkung έγραψε: «Να πάνε στο διάολο οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ήταν εσκεμμένο. Είναι τόσο τρελό που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν εσκεμμένο. Δείτε το βίντεο, τότε θα δείτε ότι πρόκειται για ατύχημα. Δύο πατίνια συγκρούονται ακριβώς πριν, συμβαίνει τόσο γρήγορα γαμώτο. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έγινε επίτηδες. Αυτό που μπορώ να πω σε όσους πιστεύουν το αντίθετο είναι να ακούσουν αυτούς που ήταν εκεί και αυτούς που το είδαν σε πραγματικό χρόνο. Ήμουν μερικά μέτρα μακριά, οπότε αν κάποιος το έζησε όπως πραγματικά ήταν, τότε αυτός ήμουν εγώ».

δυστύχημαχόκεϊειδήσεις τώρασύλληψη