Αθλητισμός|14.11.2023 23:41

Ήττες για Προμηθέα και Άρη σε BCL και Eurocup

Newsroom

Με ήττες συνέχισαν την πορεία τους σε Champions League και Eurocup αντιστοίχως, ο Προμηθέας Πατρών και ο Άρης.

Ο Προμηθέας πλήρωσε τα νεκρά του διαστήματα και την τρομερή εμφάνιση του Χόλστον και γνώρισε την ήττα στη Γαλλία από τη Ντιζόν με 88-80. Ήταν η πρώτη ήττα για τους Πατρινούς στο φετινό Basketball Champions League, με τη γαλλική ομάδα να παραμένει αήττητη (3-0) και μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ντιζόν ήταν ο Ντέιβιτς Χόλστον, που σταμάτησε στους 25 πόντους με 5/7 τρίποντα, με τον Αχμάντ Κέιβερ να προσθέτει άλλους 14. Από την πλευρά του Προμηθέα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Άντονι Κάουαν με 22 πόντους, με τον Κρις Κόφι να έχει 11. Από 10 είχαν οι Χάντερ Χέιλ, Χάιμε Ετσενίκε και Κάμερον Ρέινολντς.

Ήττα για τον Άρη

Παράλληλα, παίζοντας κατά διαστήματα αποτελεσματικό μπάσκετ, αλλά έχοντας και κενά στο παιχνίδι του, ο Άρης γνώρισε την ήττα με 72-65 στην έδρα της Μπουργκ και υποχώρησε στο 3-4, ενώ οι Γάλλοι ανέβηκαν στο 5-2. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη βρέθηκε να χάνει με 19 πόντoυς από πολύ νωρίς, γύρισε το ματς, αλλά δίχως να έχει διάρκεια και συνέπεια στο σκοράρισμα (5/25 τρίποντα, 6/12 βολές) δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη Γαλλία.

Φτωχή βραδιά για τον Ρομπέρτο Γκάλινατ με 4 πόντους (1/7 σουτ), ο Κρις Μπάνκστον είχε 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, στους 15 πόντους και ο Βασίλης Τολιόπουλος και ακολούθησε ο Ρόνι Χάρελ με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Ζακαρί Ρισασε και Αϊζάια Μάικ με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Τζέρεμι Μόργκαν είχε 12 πόντους, μαζί με 5 ασίστ και 5 κλεψίματα.