Αθλητισμός|16.11.2023 23:55

Μαραθωνοδρόμος αποκλείστηκε για 12 μήνες από αθλητικούς αγώνες επειδή χρησιμοποίησε... αυτοκίνητο

Newsroom

Μαραθωνοδρόμος  αποκλείστηκε για 12 μήνες από κάθε αθλητική δραστηριότητα καθώς αποκαλύφτηκε ότι χρησιμοποίησε αμάξι κατά τη διάρκεια αγώνα 50 μιλίων. 

Η Ζοάσια Ζακρζέφσκι αγωνιζόταν στον αγώνα GB Ultras από το Μάντσεστερ στο Λίβερπουλ στη βορειοδυτική Αγγλία πριν λίγους μήνες, όταν δέχτηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητο ένας φίλος της με αποτέλεσμα να αποκτήσει προβάδισμα και να τερματίσει στην τρίτη θέση. Της απαγορεύτηκε επίσης η “προπόνηση, η διαιτησία και η διαχείριση” για την ίδια περίοδο.

Η επιτροπή της UKA αποφάσισε ότι η Ζακρζέφσκι θα αποκλειστεί από οποιοδήποτε αγώνισμα που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του UK Athletics, ή να εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία, για 12 μήνες.

«Τεράστιο λάθος»

Η αθλήτρια παραδέχτηκε στο BBC ότι ήταν “τεράστιο λάθος” να δεχτεί το μετάλλιο της τρίτης θέσης, κάτι που απέδωσε στην κούραση και το τζετ λαγκ, αφού είχε φτάσει από την Αυστραλία το προηγούμενο βράδυ.

“Ποτέ δεν θα έκλεβα σκόπιμα και αυτός δεν ήταν ένας αγώνας-στόχος, αλλά δεν θέλω να δικαιολογούμαι”, είπε.

Σύμφωνα με το BBC, η Ζακρζέφσκι δήλωσε ότι χάθηκε περίπου στα μισά του αγώνα και το πόδι της πόνεσε, οπότε δέχτηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητο ενός φίλου της στο επόμενο σημείο ελέγχου.

Στο σημείο ελέγχου, πείστηκε να συνεχίσει και συμφώνησε να τρέξει με “μη ανταγωνιστικό τρόπο”, δήλωσε η Ζακρζέφσκι στο BBC και στην έκθεση της πειθαρχικής επιτροπής δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε πρόθεση να κλέψει και αρνήθηκε ότι ενήργησε χωρίς ακεραιότητα.

δρομέαςαγώναςαθλήτριαμαραθώνιοςειδήσεις τώρα