Αθλητισμός|17.11.2023 14:00

O CEO της Lacoste κατηγόρησε τον Τσιτσιπά για unfair αλλά ο κόσμος του τένις υπερασπίστηκε τον Έλληνα πρωταθλητή

Newsroom

Άδικη επίθεση δέχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απ' τον CEO της εταιρείας Lacoste με αφορμή τον τραυματισμό του στο ATP Finals αλλά ο κόσμος του τένις υπερασπίστηκε τον Έλληνα πρωταθλητή...

Ο Τιερί Γκιμπέρ, CEO της Lacoste που μεταξύ άλλων είναι χορηγός εταιρεία και του Νόβακ Τζόκοβιτς, εξέφρασε την ενόχλησή του για την αποχώρηση του Τσιτσιπά στο τρίτο γκέιμ του αγώνα με τον Ρούνε. Μάλιστα έκανε λόγο για «unfair» του Τσιτσιπά λίγο μετά τη νίκη του Σίνερ επί του Ρούνε, που λειτούργησε υπέρ του Τζόκοβιτς, ο οποίος επίσης προκρίθηκε λόγω της ήττας του Δανού.

«Μπράβο στον Σίνερ για τη νίκη του απόψε. Παρά την unfair συμπεριφορά του Τσιτσιπά, έδειξε σε όλους γιατί είναι ένας μελλοντικός πρωταθλητής και ένας αυθεντικός τύπος» έγραψε χαρακτηριστικά.

Αν μη τι άλλο όμως το unfair έγινε απ' την πλευρά του CEO της Lacoste, ο οποίος κατηγόρησε αδίκως έναν παίκτη που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αποχώρησε από έναν αγώνα. Βεβαίως η κοινότητα του τένις αντέδρασε άμεσα προς υπεράσπιση του Τσιτσιπά. «Απ’ όσο ξέρω οι γιατροί τού είπαν ότι μπορεί να παίξει. Πίστεψε ότι μπορούσε να τα καταφέρει, αλλά δυστυχώς συνέβη κάτι στην αρχή του αγώνα με τον Ρούνε. Ήταν μια άτυχη κατάσταση και για τους δυο μας. Τόσο γι’ αυτόν που είχε κερδίσει το δικαίωμα να παίξει εδώ, αλλά και για μένα που ήθελα να παίξω έναν ακόμη αγώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χούρκατς.

Το σχόλιο του Γκιμπέρ επέκρινε και ο σπουδαίος Βρετανός τενίστας Άντι Μάρεϊ, ο οποίος έγραψε: «Περίεργο ποστάρισμα από CEO αθλητικής εταιρείας… Το να τραυματίζεσαι είναι μέρος του αθλήματος και όχι… ανήθικη συμπεριφορά».

Παράλληλα, υπήρξε κατακραυγή για την αναφορά του Γκιμπέρ και από απλούς χρήστες των social media οι οποίοι έκαναν λόγο για «ντροπή» και «αχρείαστο» σχόλιο.

ειδήσεις τώραΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις