Αθλητισμός|19.11.2023 10:59

Formula 1: Αλύγιστος Φερστάπεν και στο Λας Βέγκας - Κόβει την ανάσα η σύγκρουση του Νόρις

Newsroom

Όσα εμπόδια κι αν βρεθούν στον δρόμο του ο Μαξ Φερστάπεν βρίσκει τον τρόπο για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεν τον πτοεί κανένας και τίποτα. Όταν δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων διότι ώθησε τον Σαρλ Λεκλέρκ εκτός πίστας στην εκκίνηση του γκραν πρι στο Λας Βέγκας, ο Ολλανδός πιλότος είπε μέσω ασυρμάτου για να τον ακούσουν όλοι: «Ναι, κανένα πρόβλημα. Στείλτε τους χαιρετισμούς μου».

Και στο φινάλε των 50 γύρων του σιρκουί του Λας Βέγκας, που επέστρεψε στο καλεντάρι της Formula 1, μετά από τέσσερις δεκαετίες, ο Φερστάπεν, φορώντας μια στολή που θύμισε Έλβις Πρίσλεϊ, ήταν και πάλι πρώτος βάζοντας το όνομά του δίπλα στον Άλαν Τζόουνς και τον Μικέλε Αλμπορέτο, προηγούμενους νικητές στην πίστα του Βέγκας το 1981 και το 1982.

Εκκίνησε δεύτερος πίσω απ' τον Λεκλέρκ, δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων, την οποία εξέτισε το πρώτο του πιτ στοπ, έκανε δύο αλλαγές ελαστικών αντί μίας του Λεκλέρκ και είχε σύγκρουση με τον Ράσελ. Στο φινάλε όμως έκανε ρεσιτάλ και 15 γύρους πριν απ' το φινάλε βρέθηκε ξανά πρώτος προσπερνώντας όποιον βρέθηκε μπροστά του. Πανηγύρισε τη 18η νίκη στη σεζόν, την καλύτερη που έχει κάνει ποτέ οδηγός στην ιστορία της Formula 1.

Καλό αγώνα έκανε και ο Λεκλέρκ, ο οποίος στο φινάλε έσωσε την παρτίδα προσπερνώντας εξαιρετικά τον Σέρχιο Πέρες, που τερμάτισε τρίτος, έχοντας επίσης πραγματοποιήσει μια εξαιρετική προσπάθεια. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Οκόν, Στρολ, Σάινθ, Χάμιλτον, Ράσελ, Αλόνσο, Πιάστρι.

 

To νυχτερινό γκραν πρι του Λας Βέγκας ήταν εντυπωσιακό αλλά είχε κι ένα σοκαριστικό ατύχημα. Ο Λάντο Νόρις έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου και χτύπησε με δύναμη στις μπαριέρες. Βγήκε σώος απ' τη McLaren αλλά χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Σαρλ ΛεκλέρκFerrariΛας ΒέγκαςFormula 1ειδήσεις τώραGP Λας ΒέγκαςΜαξ ΦερστάπενΤζορτζ ΡάσελRed Bull