Βρετανία: Τρανσέξουαλ ποδοσφαιρίστρια αποσύρθηκε μετά από μποϊκοτάζ αντίπαλων ομάδων
NewsroomΜια τρανσέξουαλ ποδοσφαιρίστρια από την Βρετανία εγκατέλειψε την ομάδα της καταγγέλλοντας πως αντίπαλες ομάδες δεν θέλουν να την συναγωνιστούν στο γήπεδο λόγω «της σωματικής της δύναμης».
Η 30χρονη Φρανσέσκα Νίνταμ αποχώρησε από την ομάδα Rossington Main Ladies με έδρα το Νότιο Γιορκσάιρ, αφού οι αντίπαλοι αρνήθηκαν να παίξουν με την ομάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω υποτιθέμενων ανησυχιών «για την ασφάλειά τους».
Το μποϊκοτάζ κατά της τρανς αθλήτριας λέγεται ότι ξεκίνησε από μια αθλήτρια που υπέστη κάταγμα στο γόνατο όταν απέκρουσε ένα σουτ από την Φρανσέσκα. Δύο αγώνες στο πρωτάθλημα γυναικών Sheffield and Hallamshire Women's League ματαιώθηκαν ως αποτέλεσμα του μποϊκοτάζ αυτού.
Ως αποτέλεσμα, η 30χρονη αθλήτρια ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο για χάρη του συλλόγου της και έχει προαναγγείλει μηνύσεις, καθώς, όπως είπε, έχει τηρήσει όλες τις πολιτικές της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σχετικά με τους τρανσέξουαλ παίκτες.
Οι οπαδοί της ομάδας έχουν συσπειρωθεί στο πλευρό της, στηρίζοντάς την.
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δήλωσε στο Sky News πως εργάζονται για την επίλυση του θέματος. «Αυτό το ζήτημα είναι σύνθετο και διαρκώς εξελίσσεται και, όπως άλλες αθλητικές ομοσπονδίες, επανεξετάζουμε την πολιτική μας για τρανς άτομα στο αγγλικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως είναι συμπεριληπτικό, δίκαιο και ασφαλές για όλους».
Η τρέχουσα πολιτική της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ορίζει πως «η ταυτότητα φύλου δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για τη συμμετοχή στο ποδόσφαιρο», αλλά το δικαίωμα συμμετοχής εξετάζεται για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Παίκτριες άνω των 16 ετών, που δηλώθηκαν αγόρια όταν γεννήθηκαν, οι οποίες θέλουν να μετάσχουν σε αγώνες γυναικείου ποδοσφαίρου, πρέπει να επιδείξουν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους είναι εντός συγκεκριμένου ορίου και απαιτούνται ετήσιοι έλεγχοι.
Η Daily Telegraph, η οποία αναφέρθηκε πρώτη στην υπόθεση, αναφέρει ότι η ασφάλεια των παικτριών ήταν ο λόγος που οι ομάδες δεν ήθελαν να παίξουν στο γήπεδο με την Φρανσέσκα.
Η τρανς αθλήτρια έχει παίξει μόνο δύο αγώνες φέτος - και τους δύο τον Οκτώβριο - αφού πήρε άδεια από την Ομοσπονδία.
- Το «τρύπιο» σκεπτικό του Τζαβέλλα για την κατασκοπεία και τις υποκλοπές, το άδειασμα του Μαρινάκη στον Άδωνι και το «πέσιμο» του Λοβέρδου στον Σκέρτσο
- Ποια θέματα άναψαν… φωτιές στο γαλάζιο εσωτερικό - Κινήσεις της κυβέρνησης για να μη φουντώσει η εσωστρέφεια
- Κοινωνικές δομές χωρίς «δίχτυ ασφαλείας»: Κίνδυνος για βρεφονηπιακή φροντίδα και 18.000 θέσεις εργασίας
- Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για τις 1.000 κάμερες επιτήρησης στους δρόμους - Μετ' εμποδίων η διαδικασία για τα λεωφορεία