Αθλητισμός|21.11.2023 23:45

Αυτή η Ελλάδα πάει Euro! Η Εθνική ομάδα κοίταξε στα μάτια τη Γαλλία και έστειλε μήνυμα ενόψει πλέι οφ

Newsroom

Αυτή η Ελλάδα δεν χάνει το Euro! Η Εθνική ομάδα κοίταξε στα μάτια τη Γαλλία του Κιλιάν Μπαπέ και των υπόλοιπων σούπερ σταρ και έδειξε ότι με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να προκριθεί -και έχει θέση- στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Η Γαλανόλευκη πήρε τιμητική ισοπαλία (2-2) απέναντι στην καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα και τη δευτεραθλήτρια κόσμου κάνοντας μια τρομερή ανατροπή από 0-1 σε 2-1 μέσα σε πέντε λεπτά. Οι Γάλλοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης και θα μπορούσαν να έχουν νικήσει καθώς... τράνταξαν τα δοκάρια, όμως η Ελλάδα έδειξε χαρακτήρα, μέταλλο, ταλέντο, τακτική προσήλωση αλλά και αποτελεσματικότητα.  Απ' την ελληνική ομάδα, που είχε για σκόρερ τον Μπακασέτα και τον Ιωαννίδη, δεν υστέρησε κανείς σε άμυνα και επίθεση...

Εφόσον η Ελλάδα παρουσιάσει τέτοια εικόνα στα πλέι οφ: στις 21 Μαρτίου απέναντι στο Καζακστάν και στις 26 Μαρτίου (εφόσον νικήσει τους Καζάκους) με Γεωργία ή Λουξεμβούργο, τότε θα κάνει το άλμα για μια μεγάλη διοργάνωση δέκα χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.

Η εικόνα του ματς

H Γαλλία έδειξε εξαρχής τις διαθέσεις της. Πήρε τον έλεγχο του ματς και έχοντας υπομονή και εξαιρετική κυκλοφορία, κατόρθωσε να απεγκλωβιστεί απ' το... τείχος της ελληνικής ομάδας που έπαιξε με πέντε αμυντικούς και δύο αμυντικούς μέσους στο 3-6-1 που παρέταξε ο Πογιέτ, ο οποίος πάντως ήταν τιμωρημένος και δεν βρισκόταν στον πάγκο. Στο 12' ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σουτ του Ντεμπελέ και στο 15' πραγματοποίησε άλλη μια τρομερή επέμβαση σε προσπάθεια του Γκριεζμάν, ο οποίος στο 33' είχε και δοκάρι.

Τελικά μετά από τρεις κλασικές ευκαιρίες η Γαλλία βρήκε το γκολ που άξιζε βάσει απόδοσης. Στο 42' ο Ζιρού άνοιξε θαυμάσια για τον Κόλο Μουανί που από πλάγια θέση

Μολονότι το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος της Γαλλίας, στο β' ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε καθώς η Ελλάδα βγήκε στο γήπεδο με περισσότερη τόλμη και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Και γρήγορα αυτό φάνηκε με τον Ιωαννίδη να απειλή για πρώτη φορά στο 52'.

Η Εθνική άρχισε να πατά ολοένα και καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 56' βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (1-1). Ο Μασούρας πίεσε ψηλά και έκλεψε, ο Ιωαννίδης έγινε απειλητικός στην περιοχή, έκανε τρομερή ντρίμπλα στον Ραμπίο και άνοιξε ωραία για τον Μασούρα που σούταρε. Η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος σούταρε ξανά. Το νέο μπλοκ έφερε την μπάλα λίγο έξω απ' τη μεγαλή περιοχή, απ' όπου ο Μπακασέτας κεραυνοβόλησε τον Σαμπά σκοράροντας ένα καταπληκτικό γκολ.

Η Εθνική πήρε φόρα και σε ένα ονειρεμένο πεντάλεπτο έκανε μια επική ανατροπή απέναντι στα αστέρια της Γαλλίας. Στο 61' ο Μπουχαλάκης βρήκε φανταστικά τον Γιαννούλη, ο οποίος ντρίμπλαρε εντυπωσιακά με ποδιά τον Κουντέ, πάτησε περιοχή και γύρισε για τον Ιωαννίδη, ο οπίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα υπογράφοντας το 2-1 εν μέσω πανζουρλισμού στην OPAP Arena!

Ο Ντεσάν έριξε στη μάχη Μπαπέ και Κομάν για να προσπαθήσει να γυρίσει το ματς και στο 74' οι Τρικολόρ βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης (2-2) με ένα καταπληκτικό μακρινό σουτ του Φοφανά που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βλαχοδήμο.

Στο 89' η Γαλλία άγγιξε το γκολ της νίκης καθώς ο Κομάν χόρεψε την ελληνική άμυνα, σούταρε με δύναμη από πλάγια θέση αλλά η μπάλα βρήκε στα δύο δοκάρια, κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή και απομακρύνθηκε! Στις καθυστερήσεις οι Γάλλοι είχαν ακόμα ένα δοκάρι, αυτή τη φορά με δυνατό σουτ του Μπαπέ έξω απ' την περιοχή. Ωστόσο ο Βλαχοδήμος και το... σίδερο απέτρεψαν το γκολ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα (85' Σάλιακας), Γιαννούλης, Μπακασέτας (85' Κωνσταντέλιας), Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος (66' Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (76' Παυλίδης), Ιωαννίδης (76' Ζέκα).

Γαλλία: Σαμπά, Κουντέ (65' Κλος), Σαλιμπά, Λ. Ερναντές (85' Ντισασί), Τ. Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (65' Κομάν), Κολό Μουανί (65' Μπαπέ), Ζιρού (70' Τουράμ).

Εθνική ομάδαειδήσεις τώραπροκριματικά Euroεθνική ΕλλάδαςΕθνική Γαλλίας