Αθλητισμός|27.03.2019 14:32

Αρης: Πρόταση σε Βέλεθ και Μπάσα για επέκταση συμβολαίου

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο Αρης προχωράει τον προγραμματισμό του για τη νέα αγωνιστική περίοδο με γνώμονα την παραμονή του βασικού κορμού της ομάδας και την ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις. Πρόσφατα ο Αρης ανανέωσε το συμβόλαιο του αρχηγού Γιώργου Δεληζήση, επιβραβεύοντας τον για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, ενώ συμφώνησε προφορικά με τον τερματοφύλακα Χουλιάν Κουέστα και απομένουν τυπικές λεπτομέρειες για την επέκταση του συμβολαίου του με αναπροσαρμογή και των οικονομικών όρων. Επιπλέον κατέθεσε ήδη επίσημη πρόταση στη Λας Πάλμας, ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την απόκτηση του Ματέο Γκαρσία.

Ο επόμενος που θα πάρει σειρά είναι ο Χαβιέρ Ματίγια, ο οποίος κέρδισε με το σπαθί του έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου. Το καλοκαίρι είχε υπογράψει μονοετές λόγω ιστορικού τραυματισμών, έπιασε όμως 15 συμμετοχές με περισσότερα από 70 λεπτά και αυτομάτως ανανεώνεται το συμβόλαιό του για έναν επιπλέον χρόνο με οικονομικό μπόνους. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό διοίκησης, Διαμαντόπουλου και Παντελίδη, έχει ξεκινήσει κουβέντα για επέκταση συμβολαίου και στους Φραν Βέλεθ και Μίτζεν Μπάσα. Και οι δύο θεωρούνται βασικά γρανάζια της «κιτρινόμαυρης» μηχανής, έχουν συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, όμως ο Αρης θέλει να τους «δέσει» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να χτίσει μια ομάδα για τα επόμενα χρόνια.

Φυσικά υπάρχει βούληση για την παραμονή του Γάλλου Λίντσεϊ Ρόουζ, θα πρέπει όμως να γίνει συζήτηση με την ομάδα του, τη Λοριάν, για την αγορά των δικαιωμάτων του. Η ρήτρα στο συμβόλαιό του είναι κοντά στις 400.000 ευρώ, όμως ο Αρης θα διαπραγματευτεί το ποσό, έχοντας ωσ ισχυρό χαρτί και τη βούληση του ποδοσφαιριστή να μην επιστρέψει στη Γαλλία.

Αρηςποδόσφαιρο