Αθλητισμός|05.11.2018 22:34

Εξηγήσεις για το «διαζύγιο» με Ερέρα

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο τεχνικός διευθυντής του Αρη Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος εξήγησε τους λόγους της διακοπής συνεργασίας με τον προπονητή Πάκο Ερέρα, μίλησε όμως και για τις σκέψεις για τον αντικαταστάτη του. 

«Εκτιμήσαμε ότι η ομάδα χρειαζόταν μια ένεση πριν από τον αγώνα με τον Απόλλωνα κι ενόψει της συνέχειας. Ηταν συγκεκριμένα τα πράγματα για την ομάδα, είτε παίζαμε με τον Ολυμπιακό, είτε με τον Λεβαδειακό. Θεωρήσαμε ότι υπήρχε η ανάγκη του ηλεκτροσόκ. Ηταν μια δύσκολη διαδικασία, έπρεπε όμως να ληφθεί μια απόφαση. Έγινε μέσα από κοινή συζήτηση παρουσία και του προέδρου και αυτή η απόφαση αποσκοπεί στη διασφάλιση των συνθηκών για την καλύτερη πορεία της ομάδας. Θέλαμε να αποσυμπιέσουμε την ομάδα σε πράγματα που είχαμε διαπιστώσει. Γι’ αυτό έγινε η αλλαγή, για να οδηγηθούμε συντομότερα στο σημείο που θέλαμε. Καταλήξαμε στο καλύτερο δυνατό με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, με σκοπό να γίνει το κλικ να ξυπνήσει η ομάδα με όποιο ρίσκο εμπεριέχει αυτή η απόφαση, το οποίο το αναλαμβάνουμε», σχολίασε.

Για την επιλογή του επόμενου προπονητή, εξήγησε: «Θέλουμε ο επόμενος προπονητής να έχει περισσότερη αντίληψη της ελληνικής πραγματικότητας και η φιλοσοφία να ταιριάζει στο υλικό που έχουμε. Να κουμπώσουμε δηλαδή δύο πράγματα. Είτε δηλαδή να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα είτε να μπορεί να προσαρμοστεί σ’ αυτή».

Αρης