Αθλητισμός|23.11.2023 23:51

Euroleague: Ωραίος ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, διέλυσε τη Βαλένθια και πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη του!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκρηκτικός για ακόμα ένα ματς και... κατάπιε τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ για την Euroleague με 90-73. Το «πράσινο» σερί συνεχίστηκε με ωραίο μπάσκετ, επιθετικό ρεσιτάλ και αρκετούς πρωταγωνιστές. Ο Παναθηναϊκός Aktor με τη βοήθεια του «ζεστού» ΟΑΚΑ δεν συνάντησε προβλήματα απέναντι στην ισπανική ομάδα, «έγραψε» την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στη διοργάνωση και ανέβηκε στο 6-4 στη βαθμολογία. Κυρίως όμως έδειξε ότι γίνεται η ομάδα που θέλει ο Εργκίν Αταμάν. Αντιθέτως, το σύνολο του Άλεξ Μουμπρού γνώρισε την τέταρτη διαδοχική ήττα του και υποχώρησε στο 5-5.

Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι στο πρώτο ημίχρονο (+14) κάνοντας ό,τι ήθελαν στο παρκέ με ένα κρεσέντο από τα 6,75μ. Μάλιστα, στα μισά της τρίτης περιόδου η διαφορά έφτασε τους 22 πόντους. Σε εκείνο το σημείο το Τριφύλλι είχε ένα μικρό black out με την second unit του στο παρκέ, αλλά επί της ουσίας ουδέποτε απειλήθηκε ουσιαστικά φτάνοντας εν τέλει δίκαια σε ακόμα μία ευρωπαϊκή νίκη.

Ο Κώστας Σλούκας έμοιαζε με... μαέστρο στην «πράσινη» επίθεση και έκανε τη διαφορά, γνωρίζοντας την αποθέωση στην έδρα του Τριφυλλιού (12 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο). Σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Ματίας Λεσόρ (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ενώ κομβικός ήταν ξανά ο Ντίνος Μήτογλου (14 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα). Επιπλέον, πολύ σημαντικός ήταν για άλλη μια φορά ο Τζέριαν Γκραντ (13π., 3ασ., 1κλ.), με τον Μάριους Γκριγκόνις να «μιλά» στην τελική ευθεία (11π., 4ρ.).

Στην αντίπερα όχθη, ο Σέμι Οτζελέγε ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων (16 πόντοι), ενώ ο Κρις Τζόουνς «άγγιξε» το double - double (8 πόντοι, 9 ασίστ). Ωστόσο, η ομάδα του Μουμπρού σε κανένα σημείο του ματς δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά το σύνολο του Αταμάν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 6 (1), Μπαλτσερόφσκι 1, Σλούκας 12, Γκραντ 13 (3), Ναν 5 (1), Λεσόρ 17, Γκριγκόνις 11 (3), Μήτογλου 14 (1), Μαντζούκας 9 (3).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χάρπερ 9 (1), Κλαβέρ, Πουέρτο 5 (1), Ρέουβερς 6, Πραντίγια 3, Λόπεθ - Αροστέγκι 8 (2), Τζόουνς 8, Ίνγκλις 2, Τουρέ 8, Ρόμπερτσον 3, Ντέιβις 5, Οτζελέγιε 16 (1).

Βαλένθιαειδήσεις τώραEuroleagueΠαναθηναϊκός