Αθλητισμός|26.11.2023 10:00

Οσμή σκανδάλου στο NBA; Ο Τζος Γκίντεϊ κατηγορείται για σχέση με ανήλικη - «Ουδέν σχόλιο», από τον νεαρό σταρ

Newsroom

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο ΝΒΑ μετά από κατηγορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως ο νεαρός σταρ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Τζος Γκίντεϊ, είχε ανάρμοστη σχέση με ανήλικη. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της λίγκας Μάικ Μπας, δήλωσε πως η λίγκα ξεκινά έρευνα για το περιστατικό.

Οι ισχυρισμοί εναντίον του Γκίντεϊ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αργά το βράδυ της Τετάρτης, από ανώνυμο χρήστη και γρήγορα πήραν τη μορφή «χιονοστιβάδας». Ωστόσο, το κοινό των Θάντερ έδειξε πως στηρίζει τον Αυστραλό, όταν κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του ονόματός του στην αναμέτρηση με τους Σίξερς, ο Γκίντεϊ αποθεώθηκε.

O γκαρντ από την Αυστραλία είχε δικαίωμα συμμετοχής και φόρεσε τη φόρμα των Thunder στην ήττα τους από την ομάδα της Φιλαδέλφεια. Τελείωσε μάλιστα τον αγώνα με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Πριν από το παιχνίδι, ο προπονητής των Θάντερ, Μαρκ Ντέινιο, έδωσε εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους ο Γκίντεϊ πήρε άδεια συμμετοχής.

«Είναι διαθέσιμος για να παίξει. Θα παίξει. Καμία αλλαγή στην κατάσταση από μπασκετικής άποψης", δήλωσε ο Μαρκ Ντάγκλνοτ. «Ακόμα, δεν έχω κανένα σχόλιο για οτιδήποτε άλλο. Απλά με τις πληροφορίες που έχουμε σε αυτό το σημείο, αυτή είναι η απόφαση που πήραμε. Στην πραγματικότητα δεν είναι καν απόφαση, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας», τόνισε.

Όσον αφορά την έρευνα, ο ποπονητής των Θάντερ πρόσθεσε: «Είναι προφανώς θέμα της λίγκας σε αυτό το σημείο, η μπάλα είναι στο γήπεδο τους σε αυτό».

Κανένα σχόλιο από τον Αυστραλό σταρ

Ο ίδιος ο Γκίντεϊ μίλησε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή μετά την προπόνηση, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει. «Καταλαβαίνω την ερώτηση, προφανώς, αλλά δεν υπάρχει κανένα περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Αυστραλός γκαρντ. «Καταλαβαίνω την ερώτηση παιδιά, καταλαβαίνω απόλυτα ότι θέλετε να μάθετε γι' αυτό. Απλά προς το παρόν, δεν έχω κάτι να πω».

Ο 21χρονος Γκίντεϊ, ήταν το νούμερο 6 στο ντραφτ του 2021 βρίσκεται στην τρίτη του επαγγελματική σεζόν. Ο Αυστραλός μετρά μ.ό. 12,3π., 5,7ριμπ. και 4,5ασ. σε 15 αγώνες και είναι ένας από τους σημαντικούς πυλώνες της ομάδας της Οκλαχόμα που με έξι σερί νίκες και ρεκόρ 11-4 ανέβηκαν στην κορυφή της Δυτικής Περιφέρειας, μαζί με τη Μινεσότα!

αποπλάνησηειδήσεις τώραμπάσκετNBA