Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο Τέρι Βέναμπλς
NewsroomΤην τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 80 ετών ο Τέρι Βέναμπλς, ο οποίος, μεταξύ άλλων, διετέλεσε προπονητής στην Εθνική Αγγλίας, την Τότεναμ αλλά και την Μπαρτσελόνα.
Τη θλίβερη είδηση έκανε γνωστή -μέσω ανακοίνωσης- η οικογένεια του παλαίμαχου παίκτη και προπονητή σημειώνοντας ότι ο Βέναμπλς πέθανε μετά από μακροχρόνια μάχη με ασθένεια. Η οικογένεια του Βέναμπλς ζήτησε σεβασμό της ιδιωτικότητάς αυτές τις στιγμές πένθους.
Στη μνήμη του θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στο παιχνίδι της Τότεναμ με την Άστον Βίλα για την Premier League.
Ο Τέρι Βέναμπλς άρχισε την καριέρα ως παίκτης από τις ακαδημίες της Τσέλσι και έφτασε μέχρι την ανδρική ομάδα του συλλόγου με την οποία αγωνίστηκε για έξι χρόνια μετρώντας 202 συμμετοχές και 26 γκολ, ενώ κατέκτησε το Λιγκ Καπ το 1965. Στη συνέχεια πήγε για μια τριετία στην Τότεναμ όπου κέρδισε το Κύπελλο Αγγλίας (1967), ακολούθησε η Κουΐνς Παρκ Ρέιντζερς προτού ολοκληρώσει την πορεία του στην Κρίσταλ Πάλας.
Ως προπονητής κάθισε στον πάγκο της ΚΠΡ, της Μπαρτσελόνα (κέρδισε το πρωτάθλημα του 1985 αλλά έχασε στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1986), της Τότεναμ (πήρε το Κύπελλο Αγγλίας το 1991), της Εθνικής Αυστραλίας, της Κρίσταλ Πάλας, της Μίντλεσμπρο και της Λιντς και ήταν εκείνος που καθοδήγησε την Εθνική ομάδα της Αγγλίας ως τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1996.
- Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες: «Πυρετός» συσκέψεων για τις επόμενες κινήσεις - Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα
- Σοκ στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 9χρονος μετά από επικίνδυνο challenge σε σχολείο - Κατάπιε φάρμακα
- Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθαίρεσης Καρυστιανού», λέει η Βασάρα
- Αυτές είναι οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές αποτυχίες του 2025