Αθλητισμός|26.11.2023 19:10

Η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά και πέρασε νικηφόρα απ' τους Ζωσιμάδες με εκτελεστή τον Τσούμπερ

Newsroom

Η ΑΕΚ δεν καθάρισε το ματς νωρίς, αγχώθηκε στο φινάλε αλλά έκανε τη δουλειά στους «Ζωσιμάδες», όπου επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για τη 12η αγωνιστική της Super League.

Η Ένωση με το γκολ του Στίβεν Τσούμπερ στο 7΄ πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της μετά τη «γκέλα» στην Καισαριανή (1-1 με την Κηφισιά), πέμπτη στην τελευταία εξάδα αγώνων (αήττητη με 5-1-0) και πάει με καλή ψυχολογία στο παιχνίδι με την Μπράιτον. Από την άλλη πλευρά, οι Ηπειρώτες έμειναν για ενδέκατο ματς χωρίς «τρίποντο» καθώς μετά το 3-0 της πρεμιέρας επί της Κηφισιάς μετρούν επτά ήττες και τέσσερις ισοπαλίες, μένοντας στα χαμηλά στη βαθμολογία.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, πίεσε ψηλά από νωρίς κι αφού απείλησε δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο, βρήκε γκολ στο 7'. Σιντιμπέ, Ελίασον και Πινέδα έκρυψαν την μπάλα και ο Τσούμπερ με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ. 

Αμέσως μετά πάντως (10') ο ΠΑΣ είχε μια τρομερή διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Αρχικά ο Στάνκοβιτς νίκησε τον Μπάλαν με τρομερή επέμβαση, ενώ αμέσως μετά ο Παμλίδης μολονότι βρέθηκε μόνος απέναντι σε άδειο τέρμα, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 26' ο Τσούμπερ άγγιξε το δεύτερο προσωπικό του γκολ αλλά αρχικά ο Κλέιμαν και στη συνέχεια το δοκάρι σταμάτησαν τον Ελβετό.

Η ΑΕΚ είχε τρομερή διπλή ευκαιρία στο 32' με Γκατσίνοβιτς και Μάνταλο. Από εκεί και πέρα, παρότι το δεύτερο μέρος δεν είχε τις μεγάλες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης απέναντι στον ΠΑΣ, που δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός.

Ένα σουτ του Ελίασον στο 47΄ έφυγε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Λεό στο 71'. Ο Αλμέιδα στο 75' έκανε τέσσερις αλλαγές για να «φρεσκάρει» την ομάδα του, που συνέχιζε να ψάχνει το γκολ στην αντεπίθεση, για να «κλειδώσει» τη νίκη της, χωρίς, όμως, να τα καταφέρει.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Πανάγου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίμας (67' Μπαπτίστ), Παμλίδης, Ροσέρο (85' Κόντε), Μπάλαν (67' Γκάρο).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (83' Μήτογλου), Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα (75' Γαλανόπουλος), Ελίασον (74' Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (75' Πισάρο), Τσούμπερ (75' Πόνσε).

SuperLeagueΠΑΣ ΓιάννιναΑΕΚειδήσεις τώρα