Αθλητισμός|26.11.2023 22:30

Ο Άρης τιμώρησε τα παιδαριώδη λάθη του Παναθηναϊκού και πανηγύρισε σπουδαία νίκη στο Κλ. Βικελίδης

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός έκανε τραγικά λάθη και ο Άρης τον τιμώρησε σκληρά στο Κλ. Βικελίδης. Οι Κίτρινοι ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση, είχαν τον Κουέστα και τον Μορόν σε μεγάλη βραδιά και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη με 2-0 που τους παγιώνει στην πρώτη πεντάδα της Super League.

Αντιθέτως, οι Πράσινοι που είχαν ευκαιρίες και ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ήταν επιπόλαιοι και το πλήρωσαν γνωρίζοντας μια βαριά ήττα, την πρώτη τους μετά από επτά ματς. Και δεδομένου ότι οι έτεροι συνδιεκδικητές του τίτλου νίκησαν τη 12η αγωνιστική, πλησίασαν το Τριφύλλι στην κορυφή που πλέον βρίσκεται στο +1 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και στο +2 απ' τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο γήπεδο παίρνοντας τα ηνία στο ματς. Οι Πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 10' με εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ που ξεγέλασε τον Κουέστα, ενώ άγγιξαν το γκολ στο 21' σε τετ α τετ του Ιωαννίδη με τον γκολκίπερ του Άρη, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο Άρης είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του στο 28' με σουτ του Παναγίδη μέσα απ' την περιοχή αλλά ο Μπρινιόλι απομάκρυνε με τα πόδια, ενώ καλή αντίδραση είχε και ο Κουέστα τόσο στο τελείωμα του Ιωαννίδη από πλάγια θέση στο 31' όσο και στο σουτ του Μπερνάρ στο 37'.

Δεν έγινε όμως το ίδιο και με τον Μπρινιόλι, ο οποίος στο 43' άργησε να απομακρύνει, ο Μορόν τον πίεσε, του έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε σε άδειο τέρμα ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη ανέλπιστα.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς και στο β' ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο και τις ευκαιρίες αλλά τον Άρη να βρίσκει το γκολ κόντρα στη ροή του ματς. Την ώρα που οι Πράσινοι έψαχναν την ισοφάριση, στο 72' ο Μενέντες πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Μπρινιόλι σε σουτ του Μορόν και με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ (70’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης (63’ Μενέντες), Νταρίντα, Μορόν.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο, Τσέριν, Μαντσίνι (74’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (63’ Τζούριτσιτς), Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΑρηςειδήσεις τώρα