Αθλητισμός|27.11.2023 12:53

Ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού περνά από το ΣΕΦ - Η Ελλάδα ανέλαβε Προολυμπιακό Τουρνουά

Newsroom

Το πρώτο… βήμα για την πρόκριση της «Επίσημης Αγαπημένης» στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έγινε, καθώς μετά από προσπάθεια της ομοσπονδίας, η χώρα μας εξασφάλισε πως το ένα από τα μαγικά εισιτήρια θα κριθεί … εντός των τειχών.

Η FIBA με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε ότι το ένα Προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου, ενώ τα υπόλοιπα τρία σε Βελάνθια, Ρίγα και Σαν Χουάν.

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο ΣΕΦ, καθώς την ίδια περίοδο στο ΟΑΚΑ θα γίνονται εργασίες ανακατασκευής από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία ανήκει πλέον το γήπεδο.

Περιμένουμε τους αντιπάλους 

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ περιμένει να μάθει τους αντιπάλους της στον όμιλο, με την κλήρωση να διεξάγεται στις 20:00 της Δευτέρας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρει στον δρόμο του μία εκ των Σλοβενίας ή Λιθουανίας από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αφού Ισπανία και Λετονία θα διεξάγουν τους άλλους ομίλους.

Κάθε Προολυμπιακό θα έχει δύο γκρουπ των τριών ομάδων. Πάνω από δύο ευρωπαϊκές ομάδες δεν μπορούν να βρεθούν σε ένα γκρουπ, ενώ δεν γίνεται να τοποθετηθούν περισσότερες από τρεις ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε τουρνουά. Κάθε τουρνουά θα έχει μάξιμουμ μία ομάδα από την Αμερική, μία από την Αφρική, και μία από Ασία και Ωκεανία.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

  1. 1ο γκρουπ: Ισπανία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία
  2. 2ο γκρουπ: Βραζιλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πολωνία
  3. 3ο γκρουπ: Πουέρτο Ρίκο, Μαυροβούνιο, Δομινικανή Δημοκρατία, Φιλανδία
  4. 4ο γκρουπ: Νέα Ζηλανδία, Γεωργία, Μεξικό, Λίβανος
  5. 5ο γκρουπ: Κροατία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ανγκόλα, Φιλιππίνες
  6. 6ο γκρουπ: Αίγυπτος, Μπαχάμες, Καμερούν, Μπαχρέιν

Ποιοι έχουν ήδη προκριθεί

Οι 8 ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι Γαλλία (οικοδέσποινα), Γερμανία, Σερβία (Ευρώπη), ΗΠΑ, Καναδάς (Αμερική), Ιαπωνία (Ασία), Νότιο Σουδάν (Αφρική), Αυστραλία (Ωκεανία).

Το Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ θα διεξαχθεί 27 Ιουλίου με 11 Αυγούστου στη Γαλλία με την πρώτη φάση να φιλοξενείται στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ και την τελική στο «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού.

Αντετοκούνμπο: «Αν προκριθούμε στο Παρίσι θα είμαι ενθουσιασμένος να βρίσκομαι εκεί»

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε πρόσφατες δηλώσεις του εξέφρασε την επιθυμία του να ενισχύσει την Εθνική ομάδα, εάν καταφέρει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Αυτήν τη στιγμή θέλω να πάω να δω τα παιδιά μου, μετά να παίξω με τους Oυίζαρντς, μετά να είμαστε η καλύτερη ομάδα στο NBA και μετά να προκριθούμε, γιατί πρέπει να προκριθούμε. Αν καταφέρουμε να είμαστε στο Παρίσι, θα είμαι ενθουσιασμένος να βρεθώ εκεί», ανέφερε ο Γιάννης μετά την πρόσφατη ήττα των Μπακς στη Βοστώνη από τους Σέλτικς.

Εθνική μπάσκετΣΕΦΟλυμπιακοί Αγώνεςειδήσεις τώραΟλυμπιακοί Αγώνες 2024προολυμπιακό τουρνουά