Αθλητισμός|28.11.2023 19:10

«Δρακόντεια» μέτρα στο «Ελ. Βενιζέλος» για αποφυγή επεισοδίων - Αναχωρούν για Ισπανία και Γερμανία οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Newsroom

Σε επιφυλακή βρίσκονται για ακόμα μία ευρωπαϊκή εβδομάδα οι αστυνομικές αρχές υπό τον φόβο οπαδικών επεισοδίων στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Οι φίλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ταξιδεύουν με προορισμό τη Γερμανία και την Ισπανία, αντιστοίχως, και το αεροδρόμιο αποτελεί προορισμό αναχώρησης για όλους.

Στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός ξανά καθώς συμπίπτουν οι εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των «αιωνίων» που θα έχουν αρκετό κόσμο στο πλευρό τους. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στη Γερμανία απέναντι στη Φράιμπουργκ την Πέμπτη (30/11, 19:45), ενώ ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία με τη Βιγιαρεάλ την ίδια ημέρα (22:00).

Πρόκειται για δύο εκδρομές που είχαν «σημαδέψει» χιλιάδες οπαδοί των δύο ομάδων απ' την ημέρα της κλήρωσης. Ως εκ τούτου, οι τυχαίες συναντήσεις στο αεροδρόμιο είναι πολύ πιθανό να συμβούν δεδομένου ότι οι περισσότερες εκδρομές είναι μεμονωμένες και σε διαφορετικές ώρες. Γι' αυτό και η αστυνομία απ' τα ξημερώματα της Τετάρτης θα αναπτύξει μεγάλη δύναμη στο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Παράλληλα, αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και για τις αποστολές των δύο ομάδων που θα ταξιδέψουν σε Γερμανία και Ισπανία. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταρτίσει σχέδιο προκειμένου να μην έρθουν οι ομάδες σε επαφή με τους οπαδούς.

αεροδρόμιοαστυνομίαΠαναθηναϊκόςοπαδοίειδήσεις τώραΟλυμπιακός