Αθλητισμός|27.03.2019 11:24

Εθνική Ελλάδας: Η βαθμολογία και τα επόμενα ματς

Newsroom

Η σχεδόν δεδομένη ήττα που ερχόταν για την Εθνική Ελλάδας στο 15' από τη Βοσνία, η οποία ήδη είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, μετετράπη σε παρ' ολίγο θρίαμβο για τη «γαλανόλευκη» που θα μπορούσε να έχει αποδράσει ακόμη και με τη νίκη από το «Μπίλινο Πόλιε». Το τελικό 2-2 με τα γκολ του Φορτούνη και του Κολοβού διατηρεί την Ελλάδα σε θέση πρόκρισης σε συνδυασμό και με την επικράτηση στην πρεμιέρα επί του Λιχτενστάιν (0-2) αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.

Τα προκριματικά του Euro 2020 μόλις τώρα άρχισαν και έχουν αρκετό δρόμο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πάντως δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, όλα δείχνουν πως στον 10ο όμιλο υπάρχει ένα μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί, η Ιταλία (νίκησε 2-0 τη Φινλανδία και 6-0 το Λιχτενστάιν), και ακολουθούν οι υπόλοιποι, που θα δώσουν μάχη για το δεύτερο εισιτήριο.

Μάλιστα φαίνεται ότι η δεύτερη προνομιούχος θέση θα παιχτεί μεταξύ της Ελλάδας, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και της Φινλανδίας. Οι Αρμένιοι ήδη έχουν δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές (Βοσνία 2-1, Φινλανδία 0-2) αλλά είναι βέβαιο πως θα προκαλέσουν ζημιές, ενώ το Λιχτενστάιν δεν δείχνει ικανό να προκαλέσει κάποιο σοκ στους πιο δυνατούς του ομίλου.

Η βαθμολογία

Επειτα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές η κατάσταση στη βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:

*προκρίνονται οι δύο πρώτοι του ομίλου

Τα επόμενα ματς

Τα προκριματικά του Euro 2020 θα συνεχιστούν τον ερχόμενο Ιούνιο με την Εθνική να έχει μπροστά της τη μεγαλύτερη αγωνιστική πρόκληση καθώς το Σάββατο 8 Ιουνίου θα υποδεχτεί την Ιταλία στο ΟΑΚΑ, ενώ τρεις μέρες αργότερα (11/6) στο ίδιο γήπεδο θα αντιμετωπίσει την Αρμενία. Ο δρόμος της Εθνικής θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο με παιχνίδι στη Φινλανδία και εντός έδρας ματς με το Λιχτενστάιν, τον Οκτώβριο με τις αναμετρήσεις στην Ιταλία και εντός με τη Βοσνία και τον Νοέμβριο με την Αρμενία εκτός και τη Φινλανδία εντός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής:

Σάββατο       8/6     Ελλάδα - Ιταλία

Τρίτη            11/6    Ελλάδα - Αρμενία

Πέμπτη         5/9     Φινλανδία - Ελλάδα

Κυριακή        8/9     Ελλάδα - Λιχτενστάιν

Σάββατο       12/10  Ιταλία - Ελλάδα

Τρίτη            15/10  Βοσνία - Ελλάδα

Παρασκευή  15/11   Αρμενία - Ελλάδα

Δευτέρα        18/11  Ελλάδα - Φινλανδία

Εθνική ομάδαεθνική Ελλάδαςποδόσφαιροπροκριματικά EuroEuro 2020