Αθλητισμός|30.11.2023 16:53

Αποκαλυπτικός Φούντας: «Δέχθηκα μπούλινγκ στην Αμερική, έκλαιγα κάθε μέρα, ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο»

Newsroom

Η πορεία του Ταξιάρχη Φούντα στο MLS άρχισε ιδανικά αλλά το φινάλε δεν ήταν καλό. Ο Έλληνας διεθνής άσος κατηγορήθηκε για ρατσισμό κι έκτοτε άρχισε το... μαρτύριό του. Ο Φούντας μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στην Αμερική με τη φανέλα της DC United, τον χαρακτηρισμό του ως ρατσιστής και τι τον έκανε να επιλέξει την Τράμπζονσπορ, όπου πλέον συνεχίζει την καριέρα του.

Ο Ταξιάρχης Φούντας παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό της τουρκικής ομάδας αποκαλύπτοντας ότι χρειάστηκε τη βοήθεια ψυχολόγου για να ξεπεράσει εκείνη τη δύσκολη περίοδο.

Αναφερθείς στην απόφαση να μετακομίσει στην Τουρκία και την Τραπεζούντα, σχολίασε: «Το αποφάσισα αμέσως, υπήρχαν ήδη Έλληνες παίκτες στην Τραμπζονσπόρ. Καθώς περνούσε ο καιρός, συνειδητοποίησα πόσο σωστή ήταν η απόφασή μου».

Επίσης μίλησε για το πώς με την πάροδο των χρόνων άλλαξε το παιχνίδι του, ενώ στάθηκε και στη σημασία του ψυχολόγου στην υγεία ενός παίκτη και στην απόδοσή του εντός αγωνιστικού χώρου. «Δεν θυμάμαι ακριβώς πριν από πόσα χρόνια, αλλά είδα έναν ψυχολόγο. Το λέω γιατί δεν είναι λάθος. Είχα κάποια προβλήματα. Ήμουν ταλαντούχος παίκτης, αλλά γενικά, πήγαινα πίσω παρά μπροστά. Αυτό ήταν το πρόβλημα και είδα έναν ψυχολόγο, με βοήθησε πολύ. Αν δεν έχεις καλή ψυχολογία , όλα τελείωσαν. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα».

Μιλώντας για όσα βίωσε στις ΗΠΑ, όπου κατηγορήθηκε για ρατσισμό έπειτα από καταγγελία που έκανε αντίπαλός του (τον κατηγόρησε ότι τον αποκάλεσε νέγρο) ο Φούντας τόνισε: «Σκέφτηκα ακόμη και να σταματήσω το ποδόσφαιρο μετά το μπούλινγκ που δέχθηκα στην Αμερική. Αυτό συνέβη διότι δύο παίκτες είπαν πως είμαι "ρατσιστής". Κάθε φορά που επέστρεφα σπίτι έλεγα στη σύζυγο μου και συγχωρέστε με για την έκφραση, αλλά δεν ήθελα να παίζω αυτό το γ... ποδόσφαιρο».

Και πρόσθεσε: «Έκλαιγα κάθε μέρα γιατί δεν είπα αυτά τα πράγματα. Τους σέβομαι όλους, από τον νεότερο μέχρι τον μεγαλύτερο. Όταν συνέβη αυτό, άρχισα να βλέπω τα πάντα διαφορετικά. Πολλές φορές έρχονται άνθρωποι και σου λένε πως θα σε βοηθήσουν, αλλά σε μαχαιρώνουν πισώπλατα. Δεν θέλω τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου και στην οικογένεια μου. Για μένα και την οικογένεια μου, η Αμερική ήταν ένα μεγάλο λάθος για την καριέρα μου».

Ταξιάρχης ΦούνταςMLSΤραμπζονσπόρειδήσεις τώρα