Αθλητισμός|01.12.2023 07:35

Ήττα σοκ για τους Μπακς από τους Μπουλς στο Σικάγο παρά την υπερπροσπάθεια του Αντετοκούνμπο

Newsroom

Ήττα σοκ γνώρισαν οι Μιλγουόκι Μπακς στο Σικάγο, που έχασαν στην παράταση από τους μαχητικούς Μπουλς με 120-113.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 26 πόντους, 14 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 5 μπλοκ σε 39 λεπτά συμμετοχής, με 11/16 δίποντα και 4/4 βολές.

Το ματς είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι, παρά τις απουσίες των ΝτεΡόζαν-Λαβίν από την πλευρά των Μπουλς, αφού οι «Ταύροι» έδειξαν από την αρχή μαχητικό πνεύμα βάζοντας δύσκολα στα «Ελάφια».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρεώθηκε γρήγορα με τρία φάουλ και αναγκάστηκε να κάνει διαχείριση στο πρώτο δωδεκάλεπτο, δίνοντας το δικαίωμα στους Μπουλς να προηγηθούν με 26-24.

Στη δεύτερη περίοδο οι Μπακς ανέβασαν απόδοση και πήραν προβάδισμα έξι πόντων (49-55), με τους Μπουλς να απαντούν στο τρίτο δωδεκάλεπτο ισοφαρίζοντας σε 80-80.

Στη τέταρτη περίοδο το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα, με τον Άλεξ Καρούσο να μπαίνει στην εξίσωση. Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό και είχε τα... πάντα.

Αρχικά οι Μπακς πήραν το προβάδισμα (103-104) 22 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα, για να ακολουθήσει εκπληκτική άμυνα και τρομερό μπλοκ του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Πάτρικ Ουίλιαμς.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ, μάλιστα πήγε στη γραμμή των βολών και έδωσε στους Μπακς προβάδισμα τριών πόντων (103-106), όμως ο Άλεξ Καρούσο απίστευτο τρίποντο στην εκπνοή έστειλε το ματς στην παράταση.

Οι Μπουλς έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Μπακς, πανηγυρίζοντας μια τεράστια νίκη, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκολα Βούτσεβιτς που είχε 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Γιάννης ΑντετοκούνμποΜιλγουόκι Μπακςειδήσεις τώραΣικάγο Μπουλς