Αθλητισμός|27.03.2019 13:17

Ο 6χρονος Σβαρτζενέγκερ «ξαναχτύπησε» κάνοντας 330 έλξεις σε δίζυγο (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

Ο μικρός Ρακχίμ Κουραγιέφ «ξαναχτύπησε» με τα επιτεύγματα του. Αυτή τη φορά προσπάθησε να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ με κάθετες έλξεις σε δίζυγο γυμναστικής.

Ο 6χρονος από την Τσετσένια αυτή τη φορά κάλεσε και αξιωματούχους για να καταγράψουν την προσπάθεια του. Κατάφερε να κάνει 330 επαναλήψεις και να αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις. Αν και το συγκεκριμένο αγώνισμα δεν περιλαμβάνεται στην ηλιακιακή του κατηγορία ειδικοί γυμναστές αποφάνθηκαν πως για ένα 6χρονο παιδί οι 330 έλξεις είναι μία υπεράνθρωπη επίδοση.

Εκανε 4.105 push-ups

Πριν πέντε μήνες ο Κουράγιεφ εξέπληξε τους πάντες κάνοντας 4.105 push-ups χωρίς να σταματήσει. Το επίτευγμα του δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως λόγω απουσίας ειδικών που θα κατέγραφαν την επίδοση του αλλά ο Κουράγιεφ έχει δεσμευτεί να επαναλάβει το εγχείρημα πριν το προσεχές καλοκαίρι.

T

Δώρο μία λευκή Μερσεντές

Ωστόσο, η δημοσιότητα που πήρε το επίτευγμα του, του έδωσε και τον τίτλο του «Τσετσένου Σβαρτζενέγκερ» ενώ ο κυβερνήτης της χώρας Ραμζάν Καντίροφ του έκανε δώρο μια λευκή Μερσεντές.Οι πιο κοντινοί του συγγενείς προτιμούν πάντως να τον αποκαλούν μικρό μυρμήγκι καθώς μπορεί και σηκώνει πολλαπλάσια βάρη από το βάρος όπως κάνει και το μικρό συμπαθές έντομο.

 

Το ρεκόρ έχει Αυστραλός

Πάντως το επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα push-ups σε μία ώρα ανήκει στον Αυστραλό Τζάραντ Γιάνκ ο οποίος τον περασμένο Αύγουστου μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες με 2.806 έλξεις. Το Βιβλίο Γκίνες δεν έχει ανοίξει αρχείο για την ηλικιακή κατηγορία του Ραχίμ.

ΣπορΡακχίμ Κουραγιέφ