Αθλητισμός|03.12.2023 11:55

Ολυμπιακός: Μετράει αντίστροφα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ - Καρβαλιάλ, Σόουζα και Φαν Νίστελροϊ στη λίστα των υποψηφίων

Newsroom

Η συντριβή του Ολυμπιακού απ' τη Φράιμπουργκ και η συνολικά προβληματική εικόνα που παρουσιάζουν οι Ερυθρόλευκοι τις τελευταίες εβδομάδες έχει φέρει τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ κοντά στην έξοδο. Ο Ισπανός προπονητής φαίνεται να έχει χάσει κάθε στήριγμα στο εσωτερικό της ομάδας και μετράει αντίστροφα για να απομάκρυνσή του. Δεν αποκλείεται το παιχνίδι με τον Βόλο να είναι και το τελευταίο της καριέρας του με τον Ολυμπιακό.

Ήδη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, υπάρχουν αμέτρητα δημοσιεύματα σχετικά με τους υποψήφιους διαδόχους του γεγονός που φανερώνει ότι αφού υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Από το βράδυ του Σαββάτου (2/12) το όνομα του Κάρλος Καρβαλιάλ βρίσκεται ψηλά στη λίστα των αντικαταστατών του Μαρτίνεθ, ενώ νέο πορτογαλικό δημοσίευμα βάζει στο κάδρο και τους Πάουλο Σόουζα και Ρουντ Φαν Νιστελρόι.

To προφίλ των υποψηφίων

Ο Καρβαλιάλ έχει περάσει απ' τη χώρα μας ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης το 2008, ενώ ακολούθως δούλεψε σε Μαρίτιμο, Σπόρτινγκ, Μπεσίκτας, Μπασακσεχίρ, Σέφιλντ Γουέντνσντεϊ, Σουόνσι, Ρίο Άβε, Μπράγκα, Αλ Γουάντα και Θέλτα. Απ' την ομάδα της Γαλικίας αποχώρησε τον Ιούνιο του 2023 δίχως να βρει ποδοσφαιρική στέγη στη συνέχεια.

O Πάουλο Σόουζα, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής, ενώ αγωνίστηκε και με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, είναι προπονητής απ' το 2005. Άρχισε απ' τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας και συνέχισε σε ΚΠΡ, Σουόνσι, Λέστερ, Βιντέοτον, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βασιλεία, Φιορεντίνα, Τιανζίν, Μπορντό, Πολωνία, Φλαμένγκο και Σαλερνιτάνα, απ' όπου απολύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Από την άλλη πλευρά, ο Φαν Νίστελροϊ έπειτα από μια περίοδο που διετέλεσε βοηθός προπονητή, τον Μάρτιο του 2022 πήρε το χρίσμα του πρώτου προπονητή στην Αϊντχόφεν διαδεχόμενος τον Ρότζερ Σμιντ και κατόπιν έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ολλανδική ομάδα. Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν το εξάντλησε, αλλά δεν τερμάτισε καν την πρώτη σεζόν, αφού λίγες ημέρες πριν από το τελευταίο παιχνίδι της περσινής αγωνιστικής περιόδου, ανακοινώθηκε η αποχώρησή του από το σύλλογο.

Το δημοσίευμα της A Bola

«Καρβαλιάλ και Πάουλο Σόουζα στη λίστα των υποψηφίων για τον πάγκο του Ολυμπιακού» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της A Bola που προσθέτει ότι «ο Ολυμπιακός σύντομα μπορεί να έχει και πάλι έναν Πορτογάλο προπονητή. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ και ο Πάουλο Σόουζα είναι στη λίστα των υποψηφίων για τους υποψήφιους για τον πάγκο της ελληνικής ομάδας. Για την ώρα η θέση ανήκει στον Ντιέγο Μαρτίνεθ, αλλά η ήττα από την Φράιμπουργκ (5-0) στο Europa League, έχει αφήσει τον Ισπανό τεχνικό με το μεγάλο ρίσκο του να αποχωρήσει. Το παιχνίδι της Κυριακής στον Βόλο μπορεί να αποδειχθεί ένα σημαντικό κεφάλαιο».

Και καταλήγει το ρεπορτάζ: «Η ελληνική ομάδα ήδη αναζητεί και μελετά εναλλακτικές, ενώ μαζί με τις περιπτώσεις του Κάρλος Καρβαλιάλ και του Πάουλο Σόουζα υπάρχει μια σκέψη και για τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ».

ειδήσεις τώραΟλυμπιακόςπροπονητής