Αθλητισμός|03.12.2023 20:30

Μπάσκετ με αμαξίδιο: Οι πρωταθλητές της ομάδας «Δωδεκάνησος» μιλούν για τον αθλητισμό και τη ζωή τους

Newsroom

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι η σημερινή και η εκπομπή «Τώρα Μαζί» του Open με τους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Ευλαμπία Ρέβη συνάντησαν τους πρωταθλητές της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο, «Δωδεκάνησος» στο παρκέ, μίλησαν μαζί τους και γνώρισαν από κοντά το άθλημα και τις δυσκολίες του.

Οι αθλητές μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής για να βιώματά τους και τι σημαίνει για αυτούς το μπάσκετ.

Ο κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου, πρόεδρος της ομάδας «Δωδεκάνησος» αναφέρει σε δηλώσεις του: «Είχα τροχαίο ατύχημα σε μικρή ηλικία και από τότε ψαχνόμουν με τον αθλητισμό και έκανα διάφορα ατομικά αθλήματα, έπαιζα και ποδόσφαιρο και από προσωπική ανάγκη για να αθληθώ σε ομαδικό άθλημα προσπάθησα και δημιουργήθηκε η ομάδα ‘’Δωδεκάνησος’’».

Όπως σημειώνει: «5-6 χρόνια μετά το ατύχημα ξεκίνησα να ψάχνομαι με τον αθλητισμό. Είναι από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα του ειδικού αθλητισμού, της παραολυμπιάδας».

Ένας από τους παίκτες, ο Μανώλης Χατζηκαντής δήλωσε με τη σειρά του πως «εδώ ξεκίνησε ο αθλητισμός για μένα. Ποτέ δεν είχα ασχοληθεί και πριν το ατύχημα με κάποιο άθλημα. Σχεδόν 10 χρόνια μετά το ατύχημα μπήκα στον αθλητισμό. Κοινωνικοποιείσαι από την αρχή. Είναι δύσκολο να μπεις σε ομάδα, είναι ακριβός ο εξοπλισμός».

Ο Μανώλης Μαλωνάς επίσης μοιράζεται την εμπειρία της ζωής του. Όπως λέει στην κάμερα της εκπομπής «έπεσα από ψηλά. Αλεξίπτωτο πλαγιάς. Ούτε σταμάτησα να εργάζομαι, γιατί είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, τίποτα. Είμαι παντρεμένος με δύο παιδάκια 16 και 13 ετών. Στους 6 μήνες ήμουν ξανά πίσω στη δουλειά. Ήμουν αρκετά συνειδητοποιημένος για να ξαναγυρίσω πίσω στους ρυθμούς μου».

Δείτε όλο το αφιέρωμα στο παρακάτω βίντεο:

μπάσκετ με αμαξίδιοΠαγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίαειδήσεις τώρα