Αθλητισμός|03.12.2023 21:50

Πρωταθλητής χειμώνα με 4άρα ο Παναθηναϊκός με θωρηκτό τον Ιωαννίδη!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο στη Λεωφόρο με αντίπαλο τον ΟΦΗ, κυριάρχησε με 4-0, επέστρεψε στα τρίποντα μετά τις ήττες απ’ τον Άρη και τη Βιγιαρεάλ κι έκλεισε τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου στην κορυφή της βαθμολογίας κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Το Τριφύλλι αύξησε την απόστασή του απ’ τους διώκτες του, αν και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν από έναν αγώνα λιγότερο. Με πρωταγωνιστές και σκόρερ τους Ιωαννίδη (άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 34’ και το έκλεισε στο 90’+1’), Αϊτόρ (61') και Παλάσιος (69'), η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο έπειτα από μια δύσκολη εβδομάδα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος απ' το ξεκίνημα του ματς κι αφού είχε 4-5 απειλητικές στιγμές στην περιοχή του ΟΦΗ με Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Αράο και Βιλένα, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με εκτέλεση πέναλτι. Ο Ιωαννίδης ανατράπηκε απ' τον Πασαλίδη και στο 34' σκόραρε απ' την άσπρη βούλα γράφοντας το 1-0, σκορ το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε με απειλητικές διαθέσεις στο γήπεδο έχοντας δύο καλές στιγμές με τον Φελίπε στο 55' και το 58'. Ο Λοντίγκιν κράτησε το μηδέν και οι Πράσινοι αντεπιτέθηκαν κλειδώνοντας το τρίποντο. Στο 62' ο Παλάσιος έστρωσε για τον Αϊτόρ, ο οποίος απέφυγε έναν αντίπαλο και πλάσαρε ιδανικά για το 2-0.

Οι Πράσινοι έχοντας πια απελευθερωθεί πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 69' με τον Ιωαννίδη να στρώνει και τον Παλάσιος να εκτελεί για το 3-0.

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 91' με τον Ιωαννίδη, ο οποίος έπειτα από ασίστ του Λοντίγκιν, πλάσαρε στο δοκάρι και με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς (70’ Χουάνκαρ), Σένκεφελντ, Αράο, Ρουμπέν (78’ Ζέκα), Βιλένα, Τζούριτσιτς (64’ Μπερνάρ), Παλάσιος (78’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (64’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης (40’ Καρώ), Θοράρινσον, Μαρινάκης (66’ Λάρσον), Αμπάντα, Μεγιάδο (78’ Νέιρα), Γκλάζερ, Γκαγιέγκος (66’ Τοράλ), Ντίκο (66’ Ριέρα), Φελίπε.

ΟΦΗSuperLeagueΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώρα