Αθλητισμός|27.03.2019 18:05

Superleague: Δεν κάνει πίσω ο Βασιλειάδης για την αναδιάρθρωση (vid)

Newsroom

Οι ομάδες της Superleague δεν θέλουν να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών κάτι που συνεπάγεται ότι το κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τη νέα σεζόν με 14 ομάδες, όμως ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει πίσω.

Ο υφυπουργός δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία της Λίγκας, που έχει ως αίτημα να μην προχωρήσει από το ερχόμενο πρωτάθλημα η μείωση των ομάδων από 16 σε 14. Αυτή η απόφαση άλλωστε ελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού. 

Ο Βασιλειάδης όμως εξαρχής τόνισε ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι εκτός ατζέντας συζήτησης, κάτι άλλωστε που είχαν επικοινωνήσει από το υπουργείο την περασμένη εβδομάδα όταν η Λίγκα ζήτησε συνάντηση. Είναι χαρακτηριστικό πως λίγο προτού αρχίσει η συνάντηση, ο πρόεδρος της Superleague Βαγγέλης Μπαταγιάννης ρώτησε αστειευόμενος τον υπουργό αν στα χαρτιά που κρατάει βρίσκεται και η τροπολογία για την αναδιάρθρωση. Ωστόσο ο υπουργός απάντησε χαρακτηριστικά: «Εχουμε ξεκαθαρίσει τι είναι εκτός ατζέντας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παράγοντες του ποδοσφαίρου ζήτησαν από τον Γιώργο Βασιλειάδη να πάρει αναβολή για την επόμενη σεζόν η αναδιάρθρωση αλλά παράλληλα να λάβουν τα χρήματα από την ΕΡΤ βάσει της συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς όπως υποστήριξαν «δεν έχει φτάσει ακόμα η τροπολογία από την ΕΠΟ».

Ο υπουργός επέμεινε στην αρχική πρόθεσή του λέγοντας: «Δεν θα παίξω την κολοκυθιά, έχω μετανιώσει που πέρσι μπήκα στην υπόθεση για να βοηθήσω. Αν θέλετε 16 ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα, καλή επιτυχία». Η πλευρά της Λίγκας απάντησε: «Δεν κάνατε λάθος που βοηθήσατε και οι ομάδες σάς ευγνωμονούν για το πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που είδαμε τη φετινή σεζόν». 

Η αντιπροσωπεία της SL έφερε στο τραπέζι τα ίδια επιχειρήματα που είχε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφορικά με την παραμονή 16 ομάδων τονίζοντας ότι: «Η χώρα μας δεν είναι σαν την Κύπρο ή σαν την Ελβετία ή σαν τη Σκωτία μικρή. Αφού η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη χώρα γεωγραφικά, θα πρέπει να έχουμε 16 ομάδες».  

Αναφορικά με τη Super League 2, o υφυπουργός υπενθύμισε στους εκπροσώπους της Super League πως περιμένει την επιστολή της ΕΠΟ, στην οποία θα περιγράφεται το νομικό πλαίσιο της λειτουργίας της νέας κατηγορίας. Η απάντηση από πλευράς Super League ήταν πως «θα πρέπει να υπάρχει μεν σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, αλλά όχι να το εισηγηθεί η ΕΠΟ αυτό».

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τη Λίγκα εκπροσωπούν οι Μπαταγιάννης και Β. Γκαγκάτσης, ενώ παρόντες είναι και οι: Μ. Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Πουρσανίδης, Μπούσης, Σαμαράς (ΟΦΗ), Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Μάρκου (ΑΕΛ), Δ. Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Δάρας (Πανιώνιος), Μονεμβασιώτης (Απόλλων).

SuperLeagueποδόσφαιροΓιώργος Βασιλειάδης