Αθλητισμός|27.03.2019 16:54

ΑΕΚ: Παραιτείται από την εκδίκαση στο CAS για το -3 με τον Ολυμπιακό

Σταύρος Καζαντζόγλου

Αλλαγή πλεύσης από την ΑΕΚ στο θέμα του CAS και των βαθμών που διεκδικούσε να της επιστραφούν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο. Τότε, για επεισόδια που είχαν υπάρξει στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα (και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών), κίνηση που αποτέλεσε την αρχή του τέλους στην προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» να διεκδικήσουν το φετινό τίτλο. Η ΑΕΚ είχε προσφύγει στο CAS ζητώντας να επιστραφούν οι βαθμοί, αλλά αιφνίδια αποφάσισε να μην υπερασπιστεί την προσφυγή της και να παραιτηθεί από την εκδίκαση.

Από την ΑΕΚ λεγόταν, πως ο βασικός λόγος γι’ αυτήν την αλλαγή τακτικής, έγκειται σε όσα προηγήθηκαν με την UEFA αναφορικά με την ποινή για το ματς με τον Αγιαξ. Η ΑΕΚ έφτασε να κινδυνεύει με ευρωπαϊκό αποκλεισμό και εν τέλει γλίτωσε με τον ανασταλτικό χαρακτήρα που πήρε η ποινή. Στην ΑΕΚ εκτιμούσαν πως θα αποδυνάμωνε τη θέση τους, η υπερασπιστική γραμμή που τήρησαν στην υπόθεση με τους Ολλανδούς. Συν τοις άλλοις, δεν ήθελαν σε διεθνές δικαστήριο που σχετίζεται με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία – όπως είναι το CAS – να ανοίξει εκ νέου θέμα επεισοδίων οπαδών της ΑΕΚ.

Αλλωστε, οι πιθανότητες της ΑΕΚ ήταν αμυδρές και θα μπορούσε να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά. Αλλωστε, ακόμα και σε ενδεχόμενη επιστροφή των τριών βαθμών, δεν άλλαζε κάτι ουσιαστικά στη βαθμολογική κατάταξη της ΑΕΚ και τις διεκδικήσεις της μέσω πρωταθλήματος. Ειδικά από τη στιγμή που η υπόθεση ορίστηκε τόσο μακριά από το κέντρο των γεγονότων.

επεισόδιαΟλυμπιακόςΑΕΚCAS