Αθλητισμός|06.12.2023 12:57

Σε απολογία ο Ολυμπιακός με κίνδυνο 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών - Χωρίς κόσμο το ντέρμπι με ΠΑΟ αν τιμωρηθεί

Newsroom

Ορατός είναι ο κίνδυνος για τον Ολυμπιακό να κλείσει ξανά το Καραϊσκάκη μετά τα έκτροπα στο Πανθεσσαλικό.

Το κατηγορητήριο είναι βαρύ για την ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Βόλο με αποτέλεσμα να διακοπεί για περίπου μία ώρα το παιχνίδι.

Οι Ερυθρόλευκοι κλήθηκαν σε απολογία για την Παρασκευή (8/12) και μεταξύ άλλων κλήθηκαν με το άρθρο 15 4β του Πειθαρχικού Κώδικα που αφορά στην "είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και και στον εν γένει χώρο του γηπέδου". Σύμφωνα με όσα αναφέρει το επίμαχο άρθρο, αν αυτή συνοδεύεται από σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας ή βιαιοπραγίες κατά προσώπων, προβλέπεται ποινή 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ.

Ήδη οι Ερυθρόλευκοι έχουν εκτίσει τη μια από τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας για κεκλεισμένων των θυρών που τους επιβλήθηκε για το επεισοδιακό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που διακόπηκε λόγω της κροτίδας στον Χουάνκαρ. Η δεύτερη αγωνιστική χωρίς θεατές θα είναι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 3 Ιανουαρίου.

Από εκεί και πέρα όμως, οι Πειραιώτες κινδυνεύουν να μην έχουν κόσμο και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο στις 17/1, που είναι το αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι τους, καθώς και στα ματς πρωταθλήματος με ΠΑΣ Γιάννινα (20/1), ΟΦΗ (3/2) και Αστέρα Τρίπολης (17/2). Ουσιαστικά αν τιμωρηθούν με κεκλεισμένων των θυρών για όσα έγιναν στον Βόλο, τότε το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο θα γίνει σε άδειες εξέδρες με βάση το κατηγορητήριο.

SuperLeagueΒόλοςειδήσεις τώραΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός