Αθλητισμός|07.12.2023 00:20

Premier League: Η τρομερή Άστον Βίλα λύγισε τη Σίτι - Μεγάλη νίκη της Μαν. Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι με Τσέλσι, χαμόγελα για Λίβερπουλ

Newsroom

Η καταπληκτική Άστον Βίλα «ξέρανε» την Μάντσεστερ Σίτι με ένα θαυμάσιο σουτ του Μπέιλι (1-0) και ανάγκασε τους Πολίτες σε απώλεια βαθμών για τέταρτη (!) σερί αγωνιστική στην Premier League μετά τις ισοπαλίες με Τσέλσι, Λίβερπουλ και Τότεναμ. Η Άρσεναλ που νίκησε ένα 24 πριν με γκολ του Ράις στο φινάλε χαμογέλασε ξανά καθώς διατηρήθηκε στο +6 απ' την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Εξίσου χαμογελαστή ολοκλήρωση την αγωνιστική και η Λίβερπουλ που έκαμψε την αντίσταση της ουραγού Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Μπράμαλ Λέιν με 2-0. Το γκολ που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε στο 37΄ ο Φαν Ντάικ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ-Αρνολντ, ενώ το δεύτερο σερί «τρίποντο» κλείδωσε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σομποσλάι. Η Λίβερπουλ μείωσε στους δύο απ' την Άρσεναλ κράτησε στο -4 τη Σίτι, αλλά νιώθει την απειλή της τρίτης στη βαθμολογία Άστον Βίλα που απέχει δύο βαθμούς απ' τους Κόκκινους και τέσσερις απ' την Άρσεναλ.

Την ίδια στιγμή, σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι με την Τσέλσι. Ο ΜακΤομινέι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο 2-1 των Κόκκινων Διαβόλων καθώς μετά το χαμένο πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες στο 9', ανέλαβε δράση και με δύο γκολ στο 19' και το 69' έκρινε τον αγώνα στο Ολντ Τράφορντ κι ενώ στο 45΄ ο Πάλμερ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Λονδρέζους.

Στο μεταξύ, μετά το «θρίλερ» του Άνφιλντ (4-3 ήττα από τη Λίβερπουλ στο φινάλε), η Φούλαμ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και διέλυσε με 5-0 τη Νότιγχαμ, ξεφεύγοντας ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, οποίος βρέθηκε στο γήπεδο αλλά αποχώρησε δέκα λεπτά πριν από τη λήξη όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, συμπλήρωσε τέσσερις σερί ήττες, δύο εκτός και δύο εντός έδρας.

Παράλληλα, επέστρεψε στα «τρίποντα» η Μπράιτον μετά την ήττα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (3-2) από την Τσέλσι και, μάλιστα, με ανατροπή επί της Μπρέντφορντ (2-1). Με γκολ και ασίστ ο Γερμανός, Πασκάλ Γκρος, ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ντε Τσέρμπι.

Βαθμολογία

  1. Άρσεναλ 36 -15αγ.
  2. Λίβερπουλ 34 -15αγ.
  3. Άστον Βίλα 32 -15αγ.
  4. Μάντσεστερ Σίτι 30 -15αγ.
  5. Τότεναμ 27
  6. Μάντσεστερ Γιουν. 27 -15αγ.
  7. Νιούκαστλ 26
  8. Μπράιτον 25 -15αγ.
ΛίβερπουλΜάντσεστερ ΣίτιPremier LeagueΤσέλσιΆστον ΒίλαΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ