Αθλητισμός|07.12.2023 00:00

Europa League: Η Βιγιαρεάλ έμεινε στο 0-0 με την Μακάμπι Χάιφα και ο Παναθηναϊκός θα παίξει για δύο αποτελέσματα στον «τελικό» με τους Ισραηλινούς

Newsroom

Η Βιγιαρεάλ και η Μακάμπι Χάιφα κόλλησαν στο 0-0 σε εξ αναβολής παιχνίδι για τον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Europa League και οι Πράσινοι γνωρίζουν πλέον πως αρκούνται σε δύο αποτελέσματα για να συνεχίσουν στο Conference.

Το Τριφύλλι θα υποδεχτεί στις 14 Δεκεμβρίου στη Λεωφόρο τη Μακάμπι Χάιφα για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και χρειάζεται τουλάχιστον την ισοπαλία για να κλειδώσει τη συμμετοχή του στα Κύπελλα Ευρώπης και το 2024. Επί της ουσίας η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα παίζει για δύο αποτελέσματα εντός έδρας προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Conference. Μόνο σε περίπτωση ήττα απ' την ισραηλινή ομάδα ο Παναθηναϊκός θα αποκλειστεί καθώς θα τερματίσει τέταρτος στον όμιλο.

Μέχρι στιγμής όμως η Μακάμπι, έπειτα από πέντε αγωνιστικές, δεν έχει χαρεί νίκη, έχοντας απολογισμό δύο ισοπαλίες (η μία με τον Παναθηναϊκό στο Ισραήλ 0-0 κι άλλη στην έδρα της Βιγιαρεάλ με το ίδιο σκορ) και τρεις ήττες.

Όσο για την πρωτιά στον όμιλο φαίνεται ότι η Ρεν είναι ξεκάθαρο φαβορί καθώς βρίσκεται στο +2 απ' την ισπανική ομάαδα που θέλει μόνο νίκη για να προσπεράσει τους Γάλλους. Ειδάλλως θα μείνει στη δεύτερη θέση και θα πάει στα πλέι οφ του Europa League.

Η βαθμολογία

  1. Ρεν 12 11-3
  2. Βιγιαρεάλ 10 6-5
  3. Παναθηναϊκός 4 6-8
  4. Μακάμπι Χάιφα 2 1-8
ειδήσεις τώραEuropa LeagueΒιγιαρεάλΜακάμπιΠαναθηναϊκός