Αθλητισμός|07.12.2023 11:29

Πρωταθλήτρια Βραζιλίας η Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα για δεύτερη σερί χρονιά - Ιστορικός υποβιβασμός της Σάντος και σοβαρά επεισόδια

Newsroom

Το θαύμα της Παλμέιρας ολοκληρώθηκε! Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα κατέκτησε το πρωτάθλημα Βραζιλίας για δωδέκατη φορά στην ιστορία της και διατηρεί με διαφορά τον τίτλο της πιο επιτυχημένης βραζιλιάνικης ομάδας. Η μάχη για τον τίτλο στη Βραζιλία ήταν συναρπαστική μέχρι τέλους και μεταδόθηκε αποκλειστικά απ' την υβριδική τηλεόραση του OPEN.

Η ισοπαλία εκτός έδρας (1-1) με την Κρουζέιρο ήταν αρκετή για να την στέψει πρωταθλήτρια για δεύτερη σερί σεζόν καθώς είχε κατακτήσει και τον τίτλο του 2022. Επί των ημερών του Πορτογάλου πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ η Παλμέιρας έχει σηκώσει και δύο Copa Libertadores (2020, 2021), ένα Recoca Sudamericana (2022) κι ένα Κύπελλο Βραζιλίας (2020).

Το γκολ της Παλμέιρας πέτυχε ο ταλαντούχος Έντρικ λίγο προτού ταξιδέψει στην Ισπανία για να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ιστορικός υποβιβασμός Σάντος και επεισόδια

Την ίδια ώρα η ιστορική Σάντος -η δεύτερη πιο επιτυχημένη σε πρωταθλήματα πίσω από την Παλμέιρας με οκτώ κατακτήσεις- υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά την εντός έδρας ήττα που υπέστη από τη Φορταλέζα. Έπειτα από 111 χρόνια ιστορίας υποβιβάστηκε στη Serie B. Μετά το σφύριγμα της λήξης οι οπαδοί της ομάδας προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια, έβαλαν φωτίες σε αμάξια και προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές.

ειδήσεις τώραΣάντοςΠαλμέιραςπρωτάθλημα Βραζιλίας