Αθλητισμός|28.03.2019 08:47

Τι αλλάζει στην επίθεση του Ολυμπιακού - Ολα τα σενάρια

Μιχάλης Παπαδάκος

Ενα από τα θέματα που απασχολούν ήδη τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού έχει να κάνει με τη γραμμή κρούσης. Είναι γεγονός ότι συγκριτικά με την παραγωγή φάσεων, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την αποτελεσματικότητα που θα ήθελαν, με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος και να τεθούν πρόωρα εκτός διεκδίκησης κυπέλλου.

Από τους τρεις επιθετικούς που διαθέτει η ομάδα στην παρούσα φάση, ουδείς μπορεί να νιώθει 100% σίγουρος για την επόμενη σεζόν. Για να ξεκινήσουμε από την ανάποδη ο Φράνκο Σολδάνο που αποκτήθηκε τον Γενάρη, δεν έχει πείσει ακόμη με αποτέλεσμα να μη βρει το χρόνο που θα ήθελε στην ενδεκάδα. Είναι πιθανό, λοιπόν, ακόμη και να μετακινηθεί ως δανεικός.

Ο Μιγκέλ Γκερέρο δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια, αλλά η παραμονή του θα εξαρτηθεί από τον... Χασάν. Ο Αιγύπτιος αποτελεί αδυναμία του Πέδρο Μαρτίνς και σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία έχει γίνει ήδη κίνηση για επέκταση του δανεισμού του, με τη Μπράγκα να «κλωτσάει» και να επιμένει στην καταβολή της οψιόν αγοράς, ύψους 4 εκατομμυρίων. Λογικά από τους δύο προαναφερθέντες θα συνεχίσει ή ο ένας ή ο άλλος.

Ντουρμισάι και... Μπεργκ

Είναι δεδομένη η επιθυμία για απόκτηση του Φιορίν Ντουρμισάι από τον Πανιώνιο, με την προεργασία να έχει γίνει από τον Γενάρη. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, αλλά η εξέλιξη θα επηρεαστεί αν υπάρξει πρόταση από το εξωτερικό ή δεν εξασφαλίσει η ομάδα του αδειοδότηση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν για έναν υψηλού επιπέδου στράικερ, ο οποίος και θα πάρει φανέλα βασικού. Είναι γνωστό ότι τον χειμώνα έγινε κρούση και προς την πλευρά του Σουηδού Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Αλ Αΐν.

Οι ετήσιες απολαβές του διεθνούς φορ, ωστόσο, φτάνουν τα 3 εκατομμύρια ετησίως, άρα είναι άγνωστο αν θα βρεθεί άκρη στο οικονομικό σκέλος. Ούτως ή άλλως, από τον Ολυμπιακό έλεγαν ότι «δεν υπάρχει θέμα Μπεργκ».

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν για έναν στράικερ ολκής, η απόκτηση του οποίου θα επηρεάσει συνολικά το σχηματισμό της επιθετικής τριάδας της επόμενης περιόδου.

Φιορίν ΝτουρμισάιΟλυμπιακόςποδόσφαιροΜάρκους Μπεργκ