Αθλητισμός|27.03.2019 22:53

Βasketball Champions League: Ηττα... ελπίδας της ΑΕΚ από την Μπάμπεργκ

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα θα κριθούν τα πάντα μεταξύ ΑΕΚ και Μπάμπεργκ, αφού το 71-67 υπέρ των Γερμανών στην έδρα τους στον αποψινό πρώτο προημιτελικό του Basketball Champions League αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στο final four της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ χρειάστηκε οκτώ λεπτά και 12 άστχοες προσπάθειες για να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, όμως έπαιζε καλή άμυνα και δεν είχε επιτρέψει στους Γερμανούς να ξεφύγουν. Το δεκάλεπτο έληξε με 11-10 και με Σάκοτα και Λαρεντζάκη η ελληνική ομάδα πήρε τον έλεγχο του ρυθμού και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 30-28. Είχε χάσει όμως τον Ματσιούλις ο οποίος σε ένα άσχημο χτύπημα χτύπησε στον αγκώνα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Η ΑΕΚ κράτησε τον έλεγχο του αγώνα και στην τρίτη περίοδο στην λήξη της οποίας ήταν μπροστά με 50-49, οι Γερμανοί ευστόχησαν σε μακρινά σουτ στην τελευταία περίοδο, ξέφυγαν με 67-58 στο 36' με τον Χίκμαν να κάνει ζημιές, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν την διαφορά στην τελική των τεσσάρων πόντων.

Ο Σάκοτα με 15 πόντους και ο Θίοντορ με 14 ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ΑΕΚ.

Basketball Champions LeagueμπάσκετΜπάμπεργκΑΕΚ